Taulukoiden lisääminen

Tekstiasiakirjaan voidaan luoda taulukko usein eri tavoin. Taulukko voidaan lisätä työkalupalkista, valikkokomennolla tai laskentataulukosta.

Taulukon lisääminen Lisää-palkista

1. Aseta kohdistin asiakirjaan lisättävän taulukon kohdalle.

2. Napsauta Oletus- tai Lisää-palkin Taulukko-kuvakkeen jälkeistä nuolivalitsinta.

3. Valitse taulukkoruudukosta vetämällä mieleisesi määrä rivejä ja sarakkeita ja vapauta sitten painike.

Toiminnon peruuttamiseksi vedetään takaisin päin kunnes Peruuta-teksti näkyy ruudukon alaosassa.

Taulukon lisääminen valikkokomennolla

1. Aseta kohdistin asiakirjaan lisättävän taulukon kohdalle.

2. Choose Table - Insert Table.

3. Anna sarakkeiden ja rivien lukumäärä Koko-alueella.

4. Tee tarvittavat asetukset ja hyväksy OK:lla.

Taulukon lisääminen Calcin laskentataulukosta

1. Avaa LibreOffice Calcin laskentataulukko, jossa on lisättäväksi tarkoitettu solualue.

2. Valitse solut vetäen laskentataulukossa.

3. Valitse Muokkaa - Kopioi.

4. Tee tekstiasiakirjassa jokin seuraavista:

Vaihtoehto

Lisätään ...

LibreOffice 6.1 laskentataulukko

OLE-objektina - samoin kuin pikanäppäimellä +V tai vetämällä ja pudottamalla

GDI-metatiedosto

Grafiikkana

Bittikartta

Grafiikkana

HTML

HTML-taulukkona

Muotoilematon teksti

Pelkkänä tekstinä, sarkaimet erottimina

Muotoiltu teksti [RTF]

Tekstitaulukkona

Solualueen vetäminen ja pudottamien Calcin laskentataulukosta

1. Avaa LibreOffice Calcin laskentataulukko, jossa on lisättäväksi tarkoitettu solualue.

2. Valitse solut vetäen laskentataulukossa.

3. Napsauta ja paina hiiren painiketta valituissa soluissa.

4. Vedä valitut solut tekstiasiakirjaan.

Taulukoiden, rivien ja sarakkeiden valitseminen

Taulukoiden tai taulukkosisältöjen poistaminen

Käyttäjän määrittämät reunat tekstiasiakirjoissa