Toimintotunnisteiden käyttö

Toimintotunnisteet tarjoavat lisätietoja ja toiminnallisuutta Writerin asiakirjassa määrätyille sanoille. Saatavilla olevat piirteet voivat vaihdella erilaisissa kehitettävissä toimintotunnistelisäosissa.

Toimintotunnisteiden asentaminen

Toimintotunnisteet voidaan hankkia LibreOffice Writerin lisäosina.

Toimintotunnisteen asentamiseksi tehdään jokin seuraavista:

Toimintotunnistevalikko

Any text in a Writer document can be marked with a Smart Tag, by default a magenta colored underline. You can change the color in - LibreOffice - Application Colors.

Kun toimintotunnistetta osoitetaan, ohjevihje neuvoo käyttäjää Ctrl-napsauttamaan toimintotunnistevalikon avaamiseksi. Jos ei käytetä hiirtä, sijoitetaan kohdistin merkityn tekstin sisälle ja avataan kohdevalikko painamalla Vaihto+F10.

Toimintotunnistevalikossa näkyvät toiminnot, jotka on määritelty kyseiselle toimintotunnisteelle. Valitaan joku valikon vaihtoehdoista. Toimintotunnisteiden asetukset -komento avaa Toimintotunnisteet-välilehden Työkalut - Automaattisen korjauksen asetukset -toiminnossa.

Toimintotunnisteiden käyttöönotto ja käytöstä poisto

Kun vähintään yksi toimintotunniste-lisäosa on asennettu, näkyville tulee Toimintotunnisteet-sivu Työkalut - Automaattisen korjauksen asetukset -toiminnossa. Tätä valintaikkunaa käytetään toimintotunnisteiden käyttöönottoon ja käytöstä poistoon sekä asennettujen tunnisteiden hallintaan.

Huomautus-kuvake

Toimintotunnisteeksi tunnistettua tekstiä ei tarkisteta automaattisessa oikoluvussa.