Osien lisääminen

Uusia osia voidaan lisätä, tai muiden asiakirjojen osia linkittää, käsiteltävään asiakirjaan. Jos osa lisätään linkkinä, linkitetty sisältö muuttuu muutettaessa lähdeasiakirjaa.

Uuden osan lisääminen

1. Napsauta asiakirjaa kohdasta, johon aiot lisätä uuden osan, tai valitse teksti, jonka haluat muuttaa osaksi.

Jos valitsit kappaleen sisällä olevan tekstin, teksti muuntuu uudeksi kappaleeksi.

2. Valitse Lisää - Osa .

3. Uusi osa -kenttään kirjoitetaan osan nimi.

4. Tee osan asetukset ja napsauta Lisää.

Osan lisääminen linkkinä

Ennen kuin osa voidaan lisätä linkkinä, pitää luoda lähdeasiakirjan osat.

Kun avataan asiakirja, jossa linkitetyt osat ovat, LibreOffice antaa osien sisällön päivittämiskehotuksen. Linkki päivitetään manuaalisesti valitsemalla Työkalut - Päivitä - Linkit.

Linkitettyjä osia voidaan lisätä myös HTML-asiakirjoihin. Kun sivua katsellaan web-selaimessa, osan sisältö vastaa HTML-asiakirjan viimeisimmän tallennusajankohdan tilannetta.

1. Napsauta asiakirjaa kohdasta, johon lisäät linkitetyn osan.

2. Valitse Lisää - Osa .

3. Uusi osa -kenttään kirjoitetaan osan nimi.

4. Hyperlinkki-alueella merkitse Linkitä-valintaruutu.

5. Click the Browse button next to the File name box.

6. Paikallista asiakirja, jossa linkitettävä osa on, ja napsauta Lisää.

7. Valitse Osa-ruudusta lisättävä osa.

8. Napsauta Lisää.

Osien käyttö

Osien muokkaus