Ristiviittauksien lisääminen

Ristiviitteet mahdollistavat yksittäisessä asiakirjassa hyppäämisen tiettyihin tekstin kohtiin ja objekteihin. Ristiviittaus koostuu kohteesta ja viitteestä, jotka lisätään asiakirjaan kenttinä.

Objekteja, joissa on kuvateksti tai kirjanmerkki, voidaan käyttää kohteina.

Tekstin ristiviittaukset

Ennen kuin voidaan lisätä ristiviite, täytyy määrittää kohde tekstistä.

Kohteen lisääminen

1. Valitse teksti, jota käytät ristiviitteen kohteena.

2. Valitse Lisää - Ristiviite.

3. Valitse Tyyppi -luettelosta "Lisää viite".

4. Nimeä kohde Nimi-ruudussa. Valittu teksti näkyy Arvo-ruudussa.

5. Napsauta Lisää. Kohteen nimi lisätään Valinta-luetteloon.

Jätetään valintaikkuna auki ja jatketaan seuraavasta ohjeosiosta.

Ristiviitteen luominen kohteelle

1. Sijoita kohdistin tekstissä sille kohdalle, johon haluat lisätä ristiviitteen.

2. Valitse tarvittaessa Lisää - Ristiviite avataksesi valintaikkunan.

3. Valitse Tyyppi -luettelosta "Lisää viite".

4. Valitse Valinta-luettelosta ristiviittauksen kohde.

5. Valitse Lisää viite kohteeseen -luettelosta ristiviitteen muoto. Tässä muoto määrittää tiedon tyypin, joka esitetään ristiviitteenä. Esimerkiksi "Viite" lisää kohteen tekstin ja "Sivu" lisää sivunumeron, jossa kohde sijaitsee. Alaviitteille lisätään alaviitteen numero.

6. Napsauta Lisää.

7. Napsauta Sulje, kun lopetat.

Objektin ristiviittaukset

Ristiviittaus voidaan kohdistaa suurimpaan osaan asiakirjan objekteista, sellaisiin kuin kuvat, piirrokset, OLE-objektit ja taulukot, mikäli niissä on kuvateksti. Kuvatekstin lisäämiseksi objektiin valitaan objekti ja sitten valitaan Lisää - Kuvaotsikko.

1. Napsauta asiakirjaa kohdasta, johon lisäät ristiviitteen.

2. Valitse Lisää - Ristiviite.

3. Valitse Tyyppi -luettelosta objektin kuvatekstin luokka.

4. Valitse Valinta-luettelosta ristiviittausobjektin kuvatekstin numero.

5. Valitse Lisää viite kohteeseen -luettelosta ristiviitteen muoto. Tässä muoto määrittää tiedon tyypin, joka esitetään ristiviitteenä. Esimerkiksi "Viite" lisää objektin kuvatekstin luokan ja selitteen.

6. Napsauta Lisää.

7. Napsauta Sulje, kun lopetat.

Ristiviittauksien päivittäminen

Asiakirjan ristiviitteet voidaan päivittää valitsemalla valikosta Työkalut - Päivitä - Kentät tai painamalla F9-näppäintä.

Vihje-kuvake

Choose View - Field Names to switch between viewing the reference names and the reference contents.

Ristiviittauksien muuttaminen

Hyperlinkkien lisääminen rakenneselaimella

Hyperlinkkien lisääminen