Joukkokirjeen luominen

Joukkokirjeen luomiseksi tarvitaan tekstiasiakirja, jossa on osoitetiedoille kentät ja osoitetietokanta. Sitten osoiteaineisto ja tekstiasiakirja yhdistetään ja tulostetaan kirjeinä tai lähetetään sähköpostiviesteinä.

Huomautus-kuvake

Jos asiakirja on HTML-muodossa, upotettuja tai linkitettyjä kuvia ei lähetetä sähköpostissa.

Joukkokirjeen ohjattu luonti avustaa käyttäjää joukkopostituksessa.

Joukkokirjeen laatiminen

1. Valitse Työkalut - Joukkokirjeen ohjattu luonti.

Joukkokirjeen ohjattu luonti -valintaikkuna tulee esille. Seuraavassa on yksi mahdollinen tapa edetä ohjatun toiminnon sivuilla:

2. Valitse Aloita asiakirjan mallista ja napsauta sitten Selaa-painiketta.

Näkyviin tulee Uusi-valintaikkuna.

3. Select Business Correspondence in the left list, and then "Modern" business letter in the right list. Click OK to close the Templates dialog, and click Next in the wizard.

4. Valitse Kirje ja napsauta Seuraava.

5. Ohjatun toiminnon seuraavassa vaiheessa napsauta Valitse osoitelista -painiketta tarkistaaksesi, että käytät oikeaa osoiteluetteloa. Valitse osoitelohkon tyyppi, täsmäytä tarvittaessa tietokentät ja napsauta Seuraava.

6. Seuraavaksi tulee Luo tervehdys -vaihe. Tyhjennä Lisää vastaanottajakohtainen tervehdys -ruutu. Valitse kaikkien kirjeiden yläosaan tuleva tervehdys Yleinen tervehdys -ruudusta.

7. Jos halutaan sijoittaa joukkokirjekenttiä jonnekin muualle asiakirjassa, valitaan vastaava sarake osoiteaineistolähteestä ja vedetään ja pudotetaan sarakeotsikko asiakirjaan aiottuun paikkaan. Varmista, että valitsin sarakkeen kokonaan.

8. Napsauta Seuraava ja lopulta Valmis luodaksesi joukkokirjeen.

Kentistä

Osoitekirjan rekisteröinti

Tietokannan yleiskuvaus