Taustavärin tai -kuvan määrääminen

LibreOffice Writerissa on määritettävissä erilaisten objektien taustaväri tai taustana käytettävä kuva.

Taustan määrääminen tekstin merkeille

1. Valitse merkit.

2. Valitse Muotoilu - Fontti.

3. Napsauta Tausta välilehteä ja valitse taustan väri.

Taustan määrääminen kappaleelle

1. Sijoita kohdistin kappaleeseen tai valitse useita kappaleita.

2. Valitse Muotoilu - Kappale.

3. Valitse Tausta-välilehdeltä taustaväri tai taustakuva.

Vihje-kuvake

Taustalla olevan objektin valitsemiseksi painetaan -näppäintä ja samalla napsautetaan objektia. Vaihtoehtoisesti käytetään rakenneselainta objektin valitsemiseen.

Taustan määrääminen tekstitaulukon kaikkiin osiin

1. Aseta kohdistin tekstiasiakirjan taulukkoon.

2. Choose Table - Properties.

3. Valitse Tausta-välilehdeltä taustaväri tai taustakuva.

4. Kohde-ruudussa, valitaan, käytetäänkö väriä tai kuvaa käsiteltävään soluun, riviin vai koko taulukkoon. Jos ennen valintaikkunan avaamista valitaan useita soluja tai rivejä, muutos kohdistuu valintaan.

Vihje-kuvake

Myös kuvaketta voidaan käyttää taulukon osien taustoittamiseen.