Tietokanta

Vaihdetaan käsiteltävän asiakirjan tietolähteet. Jotta lisättyjen kenttien sisällöt näkyisivät virheettömästi, korvaavassa tietokannassa tulee olla samat kenttänimet.

Toiminnon aloitustavat:

Valitse Muokkaa - Vaihda tietokannat

Esimerkiksi jos joukkokirjeeseen on lisätty osoitekenttiä osoitetietokannasta, käyttäjä voi vaihtaa tietokannan toiseen osoitetietokantaan erilaisten osoitteiden lisäämiseksi.

Vaihda tietokannat

Tässä valintaikkunassa voidaan vaihtaa vain yksi tietokanta kerrallaan.

Käytössä olevat tietokannat

Luettelossa on parhaillaan käytetyt tietokannat. Käsiteltävässä asiakirjassa on vähintään yksi tietokenttä kustakin luettelon tietokannasta.

Käytettävissä olevat tietokannat

Luettelo niistä tietokannoista, jotka on rekisteröity LibreOffice:ssa.

Selaa

Avataan tiedostojen avaamisikkuna tietokantatiedoston (*.odb) valitsemiseksi. Valittu tiedosto lisätään Käytettävissä olevat tietokannat -luetteloon.

Määritä

Käsillä oleva tietolähde korvataan tietokannalla, joka on valittuna Käytettävissä olevat tietokannat -luettelossa.

Tietokannan vaihtaminen

Molempien tietokantojen tulee sisältää vastaavat kenttien nimet ja tyypit.

1. Napsauta asiakirjaa, jonka tietolähteen aiot vaihtaa

2. Choose Edit - Exchange Database.

3. Valitse Käytössä olevat tietokannat -luettelosta korvattava tietokanta.

4. Valitse Käytettävissä olevat tietokannat -luettelosta korvaava tietokantataulu.

5. Napsauta Määritä-painiketta.