Muokkaa vastaavuustiedostoa

Luodaan tai muokataan aakkoselliseen hakemistoon sisältyvää sanaluetteloa. Vastaavuustiedostossa luetellaan sanat, joihin pitää viitata aakkosellisessa hakemistossa, sekä sivunumerot, joilla sanat sijaitsevat asiakirjassa.

Etsi ja korvaa -valintaikkunan Etsi kaikki -painiketta voidaan käyttää korostamaan kaikki sanan esiintymät ja sitten voidaan avata Lisää hakemistomerkintä -valintaikkuna tämän sanan lisäämiseksi ja sijoittamiseksi aakkoselliseen hakemistoon. Jos kuitenkin tarvitaan samaa aakkosellista hakemistoa useissa asiakirjoissa, vastaavuustiedosto tekee mahdolliseksi sanan syöttämisen vain kerran ja sitten sen käyttämisen useita kertoja.

Muokkaa vastaavuustiedostoa -valintaikkunan avaaminen

1. Choose Insert - Table of Contents and Index - Table of Contents, Index or Bibliography - Type.

2. Tyyppi-ruudussa valitse "Aakkosellinen hakemisto".

3. Merkitse Asetukset-alueella Vastaavuustiedosto-valintaruutu.

4. Napsauta Tiedosto-painiketta ja valitse Uusi tai Muokkaa.

Vastaavuustiedostossa on seuraavat kentät:

"Etsittävä termi" viittaa hakemistomerkintään, joka merkitään asiakirjasta.

"Vaihtoehtoinen merkintä" viittaa hakemistomerkintään sellaisena, kuin se näkyy hakemistossa.

Avaimet 1 ja 2 ovat isähakemiston merkintöjä. "Etsittävä termi" tai "Vaihtoehtoinen merkintä" näkyvät alakohtina 1. ja 2. avaimelle.

"Sama kirjainkoko" tarkoittaa, että suur- ja pienaakkoset katsotaan eri kirjaimiksi.

"Vain sana" merkittynä haetaan termiä yhtenä sanana.

Huomautus-kuvake

Asetusten "Sama kirjainkoko" tai "Vain sana" käyttämiseksi napsautetaan vastaavaa solua ja merkitään valintaruutu.

Vastaavuustiedoston luominen käyttämättä Muokkaa vastaavuustiedostoa -valintaikkunaa

Kun luodaan vastaavuustiedosto erillisellä muokkaimella, käytetään seuraavaa muotoiluohjetta:

Etsittävä termi;Vaihtoehtoinen merkintä;1. avain;2. avain;Sama kirjainkoko;Vain sana

"Sama kirjainkoko" ja "Vain sana" -merkinnät tulkitaan arvoiksi "Ei" tai EPÄTOSI, jos ne ovat tyhjiä tai nolla (0). Kaikki muu sisältö tulkitaan arvoksi "Kyllä" tai TOSI.

Esimerkki

Esimerkiksi sanan "Boston" sisällyttäminen aakkoselliseen hakemistoon "Kaupungit"-merkinnän alle, syötetään seuraava rivi vastaavuustiedostoon:

Boston;Boston;Kaupungit;;0;0

Haku löytää tässä "Bostonin", vaikka se olisi kirjoitettu pienaakkosin.

"Nummenkylä"-alueen sisällyttämiseksi Järvenpäähän "Kaupungit"-merkinnän alle syötetään seuraava rivi:

Nummenkylä;Järvenpää;Kaupungit;