Hakemisto - taulukkoluettelo

Seuraavat vaihtoehdot ovat saatavilla, kun valitaan Taulukkoluettelo tyypiksi hakemistolle.

Toiminnon aloitustavat:

Choose Insert - Table of Contents and Index - Table of Contents, Index or Bibliography - Type tab (when Index of Tables is the selected type)


Tyyppi ja otsikko

Määrätään hakemiston tyyppi ja otsikko.

Tyyppi

Valitaan lisättävän hakemiston tyyppi. Tällä välilehdellä näkyvät vaihtoehdot riippuvat valitusta hakemiston tyypistä. Jos kohdistin on hakemistossa, kun valitaan Lisää - Hakemistot ja luettelot - Hakemistot ja luettelot, käyttäjä voi muokata kyseistä hakemistoa.

Otsikko

Kirjoitetaan otsikko valitulle hakemistolle.

Suojattu manuaalisilta muutoksilta

Merkitsemällä ruutu estetään hakemistoon tehtävät muutokset. Käyttäjän kirjoittamat muutokset hakemistoon menetetään hakemistoa päivitettäessä. Jos kohdistimen halutaan vierivän suojatun alueen yli, valitaan - LibreOffice Writer - Muotoilun aputyökalut ja merkitään sitten Kohdistin suojatuilla alueilla - Käytössä -valintaruutu.

Luo hakemisto/luettelo kohteelle

Valitaan, luodaanko hakemisto koko asiakirjalle vai käsiteltävälle luvulle.

Luo

Määritetään tiedot, joiden perusteella hakemisto muodostetaan.

Kuvaotsikot

Hakemistomerkinnät muodostetaan objektien kuvateksteistä. Kuvatekstin lisäämiseksi objektiin, valitaan objekti ja valitaan sitten Lisää - Kuvaotsikko.

Luokka

Valitaan kuvatekstin luokka, jota käytetään hakemistomerkinnässä.

Näytä

Valitaan kuvatekstin osat, joita käytetään hakemistomerkinnässä. Seuraavassa taulukossa on lueteltu valittavissa olevat kuvatekstin asetukset, jotka perustuvat kuvatekstikokonaisuuteen "Kuva 24: Aurinko", jossa "Kuva 24" tulee ohjelmallisesti, ja "Aurinko" on käyttäjän lisäämää.

Valinta Näytä-luetteloruudussa

Hakemistomerkintä

Lähdeviitteet

Kuva 24: Aurinko

Luokka ja numero

Kuva 24

Kuvateksti

Aurinko


Jos valitaan "Kuvateksti", erotinmerkki ja välilyönti, jotka ovat kuvatekstissä, eivät tule hakemistomerkintään.

Objektien nimet

Hakemistomerkinnät luodaan objektien nimistä. Objektien nimiä voi tarkastella esimerkiksi rakenneselaimella ja ne voi muuttaa kohdevalikosta.