Toiminnot

Depending on the field type that you select, you can assign conditions to certain functions. For example, you can define a field that executes a macro when you click the field in the document, or a condition that, when met, hides a field. You can also define placeholder fields that insert graphics, tables, frames and other objects into your document when needed.

Toiminnon aloitustavat:

Valitse Lisää - Kentät - Lisää kenttiä - Toiminnot -välilehti


Tyyppi

Luettelossa on saatavilla olevat kenttien tyypit. Kentän lisäämiseksi asiakirjaan, napsautetaan kentän tyyppiä, napsautetaan kenttää Valitse-luettelossa ja napsautetaan sitten Lisää-painiketta. Seuraavat kentät ovat valittavissa:

Tyyppi

Selite

Ehdollinen teksti

Teksti lisätään, jos tietty ehto täyttyy. Syötetään esimerkiksi "sun eq 1" Ehto-ruutuun ja seuraavaksi Siten-ruutuun teksti, joka lisätään, kun muuttuja "sun" on "1" . Niin haluttaessa Muutoin-ruutuun voidaan kirjoittaa teksti, joka näkyy, kun ehto ei täyty. Muuttujan "sun" määrittelemiseksi napsautetaan Muuttujat-välilehteä, valitaan "Määritä muuttuja", kirjoitetaan Nimi-ruutuun "sun" ja sille arvo Arvo-ruutuun.

Valintaluettelo

Lisätään tekstikenttä, jossa näkyy yksi luettelon kohta. Kohtia voi lisätä, muokata ja poistaa ja niiden järjestystä voi vaihtaa luettelossa. Napsautetaan Valintaluettelo-kenttää asiakirjassa tai painetaan Ctrl+Vaihto+F9, jolloin saadaan esille Syöttökenttä -valintaikkuna.

Syöttökenttä

Lisätään tekstikenttä, joka voidaan avata asiakirjassa napsauttamalla. Tämä jälkeen esillä oleva teksti voidaan muuttaa.

Suorita makro

Lisätään tekstikenttä, joka suorittaa makron, kun sitä napsautetaan asiakirjassa. Makron liittämiseksi kenttään napsautetaan Makro-painiketta.

Paikkamerkki

Lisätään paikkamerkkikenttä asiakirjaan, esimerkiksi kuville. Kun asiakirjan paikkamerkkikenttää napsautetaan, käyttäjää kehotetaan lisäämään puuttuva kohde.

Piiloteksti

Inserts a text field that is hidden when the condition that you specify is met. To use this function, choose - LibreOffice Writer - Formatting Aids and clear the Fields: Hidden text check box.

Piilotettu kappale

Hides a paragraph when the condition that you specify is met. To use this function, choose - LibreOffice Writer - Formatting Aids and clear the Fields: Hidden paragraph check box.

Yhdistä merkit

Yhdistetään jopa 6 merkkiä, niin että ne käyttäytyvät yhtenä merkkinä. Tämä piirre on käytettävissä vain, kun aasialaisille fonteille on tuki.


Huomautus-kuvake

Seuraavat kentät ovat käytettävissä vain, jos niitä vastaava kenttätyyppi on valittuna Tyyppi-luettelossa.


Muotoilu

Napsautetaan valitussa kentässä käytettävää muotoilua tai napsautetaan "Lisämuotoilut"-riviä muotoilun mukauttamiseksi.

Toimintokentistä vain paikkamerkkityypeille käytetään muotoiluruutua. Tässä muotoilu määrää objektin, jota paikkamerkki edustaa.

Ehto

Kentille, jotka linkitetään ehtoon, asetetaan peruste tässä.

Sitten, Muutoin

Enter the text to display when the condition is met in the Then box, and the text to display when the condition is not met in the Else box.

Myös tietokantakenttiä voidaan lisätä Sitten- ja Muutoin-ruutuihin käyttämällä muotoa "tietokantanimi.taulunimi.kenttänimi".

Huomautus-kuvake

Jos nimettyä taulua tai kenttää ei ole tietokannassa, mitään ei lisätä.


Huomautus-kuvake

Jos "tietokantanimi.taulunimi.kenttänimi" syötetään lainausmerkeissä, lauseke lisätään tekstinä.


Viite

Kirjoitetaan teksti, jonka halutaan näkyvän kentässä. Jos ollaan lisäämässä paikkamerkkikenttää, kirjoitettu teksti näkyy vihjeenä, kun hiiren osoitin on kentässä.

Muotoilu

Valitaan suoritettava makro, kun kenttää napsautetaan.

Makron nimi

Näytetään valitun makron nimi.

Paikkamerkki

Kirjoitetaan teksti, joka näkyy paikkamerkkikentässä.

Piiloteksti

Kirjoitetaan teksti, joka piilotetaan, jos ehto täyttyy.

Merkit

Annetaan merkit, jotka yhdistetään. Enintään 6 merkkiä voidaan yhdistää. Tämä vaihtoehto on saatavilla vain Yhdistä merkit -kenttätyypille.

Arvo

Annettaan arvo valittuun kenttään.

Makro

Avataan Makron valinta, jossa voidaan valita kenttää napsautettaessa asiakirjassa suoritettava makro. Tämä painike on saatavilla vain "Suorita makro" -toimintokentälle.

Seuraavat ohjausobjektit ovat näkyvissä Valintaluettelo-kentille:

Kohta

Kirjoitetaan uusi kohta.

Lisää

Lisätään kohta listalle.

Kohdat listassa

Kohtien lista näkyy tässä. Ylin kohta näkyy asiakirjassa.

Poista

Poistetaan valittu kohde listalta.

Siirrä ylös

Painikkeella siirretään valittua kohdetta listalla ylöspäin.

Siirrä alas

Painikkeella siirretään valittua kohdetta listalla alaspäin.

Nimi

Annetaan valintaluettelolle yksilöllinen nimi.

Syöttökenttä

Tämä valintaikkuna tulee esille, kun valintaluettelon kenttää napsautetaan asiakirjassa.

Choose the item that you want to display in the document, then click OK.

Muokkaa

Displays the Edit Fields: Functions dialog, where you can edit the Input list.

Seuraava

Closes the current Input list and displays the next, if available. You see this button when you open the Choose Item dialog by Ctrl+Shift+F9.