Asiakirja

Fields are used to insert information about the current document, for example, file name, template, statistics, user data, date, and time.

Toiminnon aloitustavat:

Valitse Lisää - Kentät - Lisää kenttiä - Asiakirja -välilehti

Huomautus-kuvake

Päivämäärä- ja kellonaika-kenttien HTML-viennissä ja -tuonnissa käytetään erityistä LibreOffice-muotoa.

Tyyppi

Luettelossa on saatavilla olevat kenttien tyypit. Kentän lisäämiseksi asiakirjaan, napsautetaan kentän tyyppiä, napsautetaan kenttää Valitse-luettelossa ja napsautetaan sitten Lisää-painiketta. Seuraavat kentät ovat valittavissa:

Tyyppi

Selite

Tekijä

Lisätään senhetkisen käyttäjän nimi.

Luku

Lisätään luvun numero ja/tai luvun nimi.

Päivämäärä

Lisätään ajankohdan päivämäärä. Päivämäärä voidaan lisätä päivittymättömänä kenttänä - Kiinteä päivämäärä - joka ei muutu, tai dynaamisena kenttänä - Päivämäärä - joka päivittyy. Käyttäjä voi päivittää Päivämäärä-kentän painamalla F9.

Tiedoston nimi

Lisätään käsiteltävän asiakirjan tiedostonimi ja/tai hakemistopolku, kuin myös tiedostonimi ilman päätettä.

Sivu

Lisätään käsiteltävän, edellisen tai seuraavan sivun numero.

Lähettäjä

Inserts fields containing user data. You can change the user-data that is displayed by choosing - LibreOffice - User Data.

Tilastotiedot

Lisätään asiakirjaan tunnuslukuja, kuten sivu- ja sanamäärät kenttinä. Asiakirjan tilastotietojen tarkastelemiseksi valitaan Tiedosto - Ominaisuudet ja napsautetaan sitten Tilastotiedot-välilehteä.

Mallit

Lisätään käsiteltävän mallin tiedostonimi ja polku tai tiedostonimi ilman tiedostopäätettä. Käyttäjä voi myös lisätä mallin luokan ja tyylin nimet.

Aika

Lisätään ajankohdan kellonaika. Ajan voi lisätä päivittymättömänä kenttänä - Kiinteä kellonaika - joka ei muutu, tai dynaamisena kenttänä - Aika - joka päivittyy. Käyttäjä voi päivittää Aika-kentän painamalla F9.

Huomautus-kuvake

Seuraavat kentät ovat käytettävissä vain, jos niitä vastaava kenttätyyppi on valittuna Tyyppi-luettelossa.

Valitse

Luettelossa on saatavilla olevat Tyyppi-luettelosta valitun kenttätyypin kentät. Kentän lisäämiseksi napsautetaan kenttää ja napsautetaan sitten Lisää-painiketta.

Vihje-kuvake

To quickly insert a field from the list, hold down and double-click the field.

Kentät

Toiminto

Edellinen sivu

Lisätään asiakirjaan edellisen sivun numero.

Seuraava sivu

Lisätään asiakirjaan seuraavan sivun numero.

Sivunumero

Lisätään käsiteltävän sivun numero.

Muotoilu-toiminnossa napsautetaan käytettävää numeroinnin muotoilua.

Tarvittaessa voidaan syöttää esitettävän sivunumeron Siirtymä . Kun Siirtymä-arvo on 1, kenttä näyttää arvon, joka on 1 suurempi kuin todellinen sivunumero. Näin tapahtuu kuitenkin vain, jos numeroa vastaava sivu on olemassa. Asiakirjan viimeisellä sivulla tämä kenttä jää tyhjäksi.

Siirtymä

Annetaan poikkeutusarvo, jota käytetään sivunumerokentässä, esimerkiksi "+1".

Vihje-kuvake

Mikäli halutaan muuttaa todellisia sivunumeroita eikä niiden esittämistä, Siirtymä-arvoa ei käytetä. Sivunumeroiden muuttamisesta voi lukea Sivunumerot-opasteesta.

Muotoilu

Napsautetaan valitussa kentässä käytettävää muotoilua tai napsautetaan "Lisämuotoilut"-riviä muotoilun mukauttamiseksi.

Kun napsautetaan "Lisämuotoilut"-riviä, Lukumuoto-valintaikkuna avautuu, jossa voidaan määrittää mukautettu muotoilu.

If you choose "Chapter number without separator" for a chapter field, the separators that are specified for chapter number in Tools - Chapter numbering are not displayed.

Jos valitaan "Luvun numero" viitekentän muotoiluksi, vain viitatun objektin sisältävän luvun otsikon numero näkyy kentässä. Jos kappaletyylissä luvun otsikkoa ei ole numeroitu, kenttä jää tyhjäksi.

Seuraavat numeroaluemuotoilut ovat kappaleille, joissa on luetelma:

Luokka ja numero

Muotoilu sisältää kaiken kappaleen alusta aina numeroaluekentän loppuun

Kuvateksti

Muotoilu sisältää numeroaluekentän jälkeinen tekstin kappaleen loppuun asti

Luku

Muotoilu sisältää vain viitenumeron

Kiinteä sisältö

Lisätään kenttä muuttumattomin sisällöin, eli kenttää ei voi päivittää.

Taso

Valitaan luvun otsikkotaso, joka sisällytetään valittuun kenttään.

Siirtymä päivinä/minuutteina

Annetaan päivämäärä- tai kellonaikakentissä käytetty poikkeutus.

Arvo

Annetaan arvo, joka lisätään käyttäjäkenttään.