Kuvaotsikko

Adds a numbered caption to a selected image, table, chart, frame, or shape. You can also access this command by right-clicking the item that you want to add the caption to.

Toiminnon aloitustavat:

Valitse Lisää - Kuvaotsikko

Avaa kohdevalikko - valitse Kuvaotsikko

Ominaisuudet

Tehdään nykyisen valinnan kuvatekstiasetukset.

Luokka

Valitaan kuvatekstin eli -otsikon luokka tai kirjoitetaan uuden luotavan luokan nimi. Luokkateksti näkyy kuvatekstissä oletuksena ennen kuvan numeroa. Kukin esimääritelty kuvatekstin luokka on muotoilut saman nimisellä kappaletyylillä. Esimerkiksi "Kuva"-kuvatekstiluokka on muotoiltu "Kuva"-kappaletyylillä.

Numerointi

Valitaan kuvatekstissä käytettävä numerointitapa.

Kuvateksti

Kirjoitetaan seliteteksti, joka tulee kuvanumeron jälkeen.

Erotin

Annetaan valinnainen merkki, joka tulee numeron ja Kuvaotsikko-ruudun tekstin väliin.

Sijainti

Lisätään kuvateksti valitun kohteen ylä- tai alapuolelle. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain joillekin objekteille.

Asetukset

Lisätään luvun numero kuvatekstiin. Tämän piirteen käyttämiseksi pitää ensin määrätä jäsennystaso kappaletyylille ja sitten käyttää tyyliä asiakirjan luvun otsikoissa.

Automaattiset otsikot

Avataan toinen Kuvaotsikko-valintaikkuna. Siinä on samat tiedot kuin Asetukset-valintaikkunan LibreOffice Writer - Automaattiotsikointi -lehdellä.

Kuvatekstien käyttö

Lukujen numeroiden lisääminen kuvateksteihin