Muokkaa kenttiä

Avataan valintaikkuna, jossa voidaan muokata kentän ominaisuuksia. Napsautetaan ensin kentän edessä ja valitaan sitten tämä komento. Valintaikkunassa voidaan käyttää nuolipainikkeita siirryttäessä saman tyypin kentissä edelliseen ja seuraavaan.

Asiakirjan kenttää voi myös kaksoisnapsauttaa sen avaamiseksi muokkaamista varten.

Toiminnon aloitustavat:

Valitse Muokkaa - Kenttä

Vihje-kuvake

To change the view between field names and field contents in your document, choose View - Field Names.

Huomautus-kuvake

Kun asiakirjassa valitaan DDE-linkki ja sitten valitaan Muokkaa - Kenttä, saadaan auki Muokkaa linkkejä -valintaikkuna.

Huomautus-kuvake

Jos napsautetaan "lähettäjä" -tyyppisen kentän edessä ja valitaan sitten Muokkaa - Kenttä, Käyttäjän tiedot -valintaikkuna on avattavissa muokkaukseen.

Tyyppi

Luettelossa on muokattavan kentän tyypit.

Huomautus-kuvake

Seuraavat valintaikkunan osat ovat käytettävissä vain, jos niitä vastaava kenttätyyppi on valittuna.

Valitse

Luettelossa on kaikki kenttävaihtoehdot, esimerkiksi "kiinteä". Tarvittaessa voidaan napsauttaa toista valitun kenttätyypin vaihtoehtoa.

Muotoilu

Valitaan kentän sisällön muotoilu. Päivämäärä-, kellonaika- ja käyttäjäkentille voidaan myös napsauttaa "Lisämuotoilut"-riviä luettelossa ja valita sitten erilainen muotoilu. Saatavilla olevat muotoilut riippuvat muokattavan kentän tyypistä.

Siirtymä

Näytetään siirtymä eli poikkeutus valitulle kenttätyypille, esimerkiksi "Seuraava sivu," "Sivunumerot" tai "Edellinen sivu". Voit syöttää uuden poikkeutusarvon joka lisätään näytettävään sivunumeroon.

Varoitus-kuvake

Mikäli halutaan muuttaa todellisia sivunumeroita eikä niiden esittämistä, Siirtymä-arvoa ei käytetä. Sivunumeroiden muuttamisesta voi lukea Sivunumerot-opasteesta.

Taso

Vaihdetaan "Luku"-kenttätyypin jäsennystasoa.

Nimi

Esitetään kenttämuuttujan nimi. Tarvittaessa voidaan antaa uusi nimi.

Arvo

Esitetään kenttämuuttujan voimassa oleva arvo. Tarvittaessa voidaan syöttää uusi arvo.

Kiinteä sisältö

Lisätään kenttä muuttumattomin sisällöin, eli kenttää ei voi päivittää.

Ehto

Näytetään ehto, jonka pitää täyttyä, että kenttä aktivoituisi. Tarvittaessa voidaan asettaa uusi ehto.

Sitten, Muutoin

Kentän esittämä sisältö vaihtuu, riippuen kentän ehdon täyttymisestä.

Makro

Avataan Makron valinta, jossa voidaan valita kenttää napsautettaessa asiakirjassa suoritettava makro. Tämä painike on saatavilla vain "Suorita makro" -toimintokentälle.

Viite

Valitun kentän viiteteksti lisätään tai sitä muokataan.

Makron nimi

Esitetään valittuun kenttään liitetyn makron nimi.

Paikkamerkki

Esitetään valitun kentän paikkamerkkiteksti.

Lisää teksti

Esitetään teksti, joka on linkitetty ehtoon.

Kaava

Näytetään kaavakentän kaava.

Näkymätön

Kentän sisältö piilotetaan asiakirjassa. Kenttä lisätään kapeana harmaana merkkinä asiakirjaan. Tämä vaihtoehto on saatavilla vain "Määritä muuttuja" ja "Käyttäjäkenttä"-kenttätyypeille.

Käytä

Lisätään käyttäjän määrittämä kenttä Valinta-luetteloon.

Käytä-kuvake, jossa vihreä pukkimerkki

Käytä

Poista

Valintaluettelosta poistetaan käyttäjän määrittämä kenttä. Vain käsiteltävässä asiakirjassa käyttämättömiä kenttiä voidaan poistaa. Käsiteltävässä asiakirjassa käytössä olevien kenttien poistamiseksi luettelosta poistetaan ensin kyseisen kentän kaikki esiintymät asiakirjasta ja poistetaan sitten kenttä luettelosta.

Poistamiskuvake, jossa punainen rasti

Poista

Tietokantavalinta

Valitaan rekisteröity tietokanta, josta valittu kenttä lisätään. Voidaan myös vaihtaa taulua tai kyselyä, johon valittu kenttä viittaa.

Tietueen numero

Näytetään tietokannan tietuenumero, joka lisätään, kun "Mikä tahansa tietue" -kenttätyypille asetettu ehto täyttyy.

Vasennuoli-painike

Hypätään asiakirjassa edelliseen samantyyppiseen kenttään. Tämä painike on aktiivinen vain, kun asiakirjassa on useampia kuin yksi käsiteltävää tyyppiä oleva kenttä.

Icon

Edelliseen kenttään

Oikeanuoli-painike

Hypätään asiakirjassa seuraavaan samantyyppiseen kenttään. Tämä painike on aktiivinen vain, kun asiakirjassa on useampia kuin yksi käsiteltävää tyyppiä oleva kenttä.

Icon

Seuraavaan kenttään

Kentistä