Kirjasimen koko

Tätä valintaikkunaa käytetään kaavan kirjasinten kokojen määrittämiseen. Valittu peruskoko skaalautuu suhteellisena kaikkiin kaavan elementteihin.

Toiminnon aloitustavat:

Valitse Muotoilu -Kirjasimen koko

Font Size Dialog

Peruskoko

All elements of a formula are proportionally scaled to the base size. To change the base size, select or type in the desired point (pt) size. You can also use other units of measure or other metrics, which are then automatically converted to points.

Vihje-kuvake

Muuttaaksesi pysyvästi LibreOffice Mathin käyttämää oletuskokoa (12 pt), asetat ensin koon (esimerkiksi: 11 pt) ja napsautat sitten Oletus-painiketta.

Suhteelliset koot

Tässä osassa voidaan määritellä kunkin elementin suhteellinen koko peruskokoon verrattuna.

Teksti

Tekstin koon suhde peruskokoon kaavassa valitaan tästä.

Indeksit

Indeksien koon suhde peruskokoon kaavassa valitaan tästä.

Funktiot

Funktion nimen ja muiden osien koon suhde peruskokoon kaavassa valitaan tästä.

Operaattorit

Matemaattisten operaattoreiden koon suhde peruskokoon kaavassa valitaan tästä..

Rajat

Kaavassa esiintyvien raja-arvojen koon suhde peruskokoon valitaan tästä.

Oletus

Muutokset tallennetaan oletuksiksi kaikille uusille kaavoille tästä painikkeesta napsauttamalla. Ennen muutosten tallentumista on vielä varmistuskysely.

Save Default Dialog