Muut symbolit

Osiossa esitellÀÀn luokittelemattomia matemaattisia symboleita.

Toiminnon aloitustavat:

Avataan kohdevalikko komentoikkunassa - valitaan Muut

Choose View - Elements; then on the Elements pane select Others from the listbox.

Symbolien erittely

Icon

Osittaisderivaatta

Toiminto lisÀÀ osittaisderivaatan symbolin. Komentoikkunan kÀsky: partial

Icon

Ă„Ă€retön

Toiminto lisÀÀ ÀÀrettömyyttÀ tarkoittavan symbolin.Komentoikkunan kÀsky: infinity tai infty

Icon

Nabla

Toiminto lisÀÀ vektorioperaattori nablan merkin. Komentoikkunan kÀsky: nabla

Icon

On olemassa

Olemassaolokvanttorin symboli lisÀtÀÀn. Komentoikkunan koodi: exists

Icon

Ei ole olemassa

Olemassaolemattomuuskvanttorin symboli lisÀtÀÀn. Komentoikkunan koodi: notexists

Icon

Kaikille

Universaalikvanttorin symboli, "kaikille", lisÀtÀÀn. Komentoikkunan kÀsky: forall

Icon

h-viiva

LisÀtÀÀn redusoidun Planckin vakion tunnus. Komentoikkunan koodi: hbar

Icon

Lambda-viiva

Toiminto lisÀÀ lambda-viivan. Komentoikkunan koodi: lambdabar

Icon

Reaaliosa

LisÀtÀÀn kompleksiluvun reaaliosan symboli. Komentoikkunan koodi: re

Icon

Imaginaariosa

LisÀtÀÀn kompleksiluvun imaginÀÀriosa. Komentoikkunan koodi: im

Icon

Weierstrassin p-funktio

Painikkeesta lisÀtÀÀn Weierstrassin p-funktion symboli. Komentoikkunan koodi: wp

Icon

Nuoli vasemmalle

Painikkeesta lisÀtÀÀn vasen nuoli -merkki. Komentoikkunan koodi: leftarrow

Icon

Nuoli oikealle

Painikkeesta lisÀtÀÀn oikea nuoli -merkki. Komentoikkunan koodi: rightarrow

Icon

YlÀnuoli

Painikkeesta lisÀtÀÀn ylÀnuoli. Komentoikkunan koodi:uparrow

Icon

Alanuoli

Kuvakepainikkeesta lisÀtÀÀn alanuoli. Komentoikkunan koodi:downarrow

Icon

Pisteet alhaalla

LisÀtÀÀn ellipsis-merkki, joka koostuu kolmesta pisteestÀ, alas peruslinjalle. Komentoikkunan koodi: dotslow

Icon

Pisteet keskellÀ

Kuvakepainikkeella lisÀtÀÀn kolmipisteinen ellipsis keskilinjalle. Komentoikkunan koodi: dotsaxis

Icon

Pisteet pystysuunnassa

Kolme pistettÀ pystyssÀ lisÀtÀÀn painikkeesta (pystyellipsis). Komentoikkunan koodi: dotsvert

Icon

Nousevat pisteet

Nouseva ellipsis lisÀtÀÀn painikkeesta (kolme pistettÀ alavasemmalta ylÀoikealle). Komentoikkunan koodi: dotsup tai dotsdiag

Icon

Laskevat pisteet

Laskeva ellipsis lisÀtÀÀn painikkeesta (kolme pistettÀ ylÀvasemmalta alaoikealle). Komentoikkunan koodi: dotsdown

Numeroa 3 muistuttava kÀÀnteinen epsilon lisÀtÀÀn komentoikkunassa kirjoittamalla backepsilon.

Paikkamerkki saadaan kaavaan kirjoittamalla <?> komentoikkunaan.