Joukko-operaatiot

Assign different set operators to the characters in your LibreOffice Math formula. The individual operators are shown in the lower section of the Elements pane. Call the context menu in the Commands window to see an identical list of the individual functions. Any operators not found in the Elements pane have to be entered directly in the Commands window. You can also directly insert other parts of the formula even if symbols already exist for them.

Toiminnon aloitustavat:

Avataan kohdevalikko komentoikkunassa - valitaan Joukko-operaattorit

Choose View - Elements; then on the Elements pane select Set Operations from the listbox.

After selecting the Set Operations item in the Elements pane, relevant icons will be shown in the lower part of this pane. Simply click a symbol to incorporate the operator in the formula being edited in the Commands window.

Joukko-operaatiot eriteltyinä

Icon

kuuluu

Kuvakepainiketta napsauttamalla lisätään kuuluu -joukko-operaattori ja kaksi paikkamerkkiä. Käsky <?> in <?> voidaan kirjoittaa suoraan komentoikkunaankin.

Icon

ei kuulu

Painikkeella lisätään ei kuulu -joukko-operaattori ja kaksi paikkamerkkiä. Käsky <?> notin <?> voidaan kirjoittaa komentoikkunaankin.

Icon

sisältää

Painikkeella lisätään sisältää-joukko-operaattori ja kaksi paikkamerkkiä. Käsky <?> owns <?> tai <?> ni <?> voidaan kirjoittaa suoraan komentoikkunaankin.

Icon

tyhjä joukko

Kuvakepainikkeella lisätään tyhjä joukko. Käskyllä emptyset komentoikkunassa tyhjän joukon merkki saadaan asiakirjaan.

Icon

leikkaus

Kuvakepainikkeella lisätään kaksi paikkamerkkiä ja leikkaus -joukko-operaattori. Sama tapahtuu kirjoittamalla <?> intersection <?> komentoikkunaan.

Icon

unioni

Painikkeella lisätään unioni -joukko-operaattori ja kaksi paikkamerkkiä. Käsky <?> union <?> voidaan kirjoittaa suoraan komentoikkunaankin.

Icon

erotus

Napsauttamalla tätä kuvaketta lisätään erotus -joukko-operaattori. Kirjoittamalla <?> setminus <?> tai <?> bslash <?> voidaan komentoikkunassa tehdä sama toiminto.

Icon

osamääräjoukko

Napsauttamalla kuvaketta lisätään osamääräjoukkoa varten vinoviiva ja kaksi paikkamerkkiä. Käsky <?>slash<?> komentoikkunassa tuottaa saman tuloksen.

Icon

alef

Tällä kuvakepainikkeella lisätään kardinaaliluku. Saman tuloksen saa kirjoittamalla aleph komentoikkunaan.

Icon

osajoukko

Painike lisää osajoukko-operaattorin. Voidaan myös kirjoittaa <?>subset<?> suoraan komentoikkunaan.

Icon

osajoukko tai sama kuin

Painiketta käytetään osajoukko tai sama kuin -joukko-operaattorin ja kahden paikkamerkin tuottamiseen. Käsky <?>subseteq<?> voidaan kirjoittaa komentoikkunaankin.

Icon

ylijoukko

Ylijoukko-operaattori ja kaksi paikkamerkkiä lisätään tästä kuvakepainikkeesta napsauttamalla. Käsky <?>supset<?> voidaan kirjoittaa komentoikkunaankin.

Icon

ylijoukko tai sama kuin

Painikkeella lisätään operaattori ylijoukko tai sama kuin kahden paikkamerkin kera. Vaihtoehtoisesti voidaan kirjoittaa <?>supseteq<?> komentoikkunaan.

Icon

ei osajoukko

Painikkeella lisätään ei osajoukko -operaattori ja kaksi paikkamerkkiä. Tämän asemesta voit kirjoittaa käskyn <?>nsubset<?>.

Icon

ei osajoukko tai sama kuin

Painiketta käytetään lisäämään joukko-operaattori ei osajoukko tai sama kuin kahden paikkamerkin kera. Käsky <?>nsubseteq<?> voidaan kirjoittaa komentoikkunaankin.

Icon

ei ylijoukko

Ei ylijoukko -operaattori ja kaksi paikkamerkkiä lisätään tästä kuvakepainikkeesta napsauttamalla. Käsky <?>nsupset<?> voidaan kirjoittaa komentoikkunaankin.

Icon

ei ylijoukko tai sama kuin

Ei ylijoukko tai sama kuin-operaattori ja kaksi paikkamerkkiä lisätään kuvaketta napsauttamalla. Sen sijasta voidaan kirjoittaa <?>nsupseteq<?> komentoikkunassakin.

Icon

luonnollisten lukujen joukko

Napsauttamalla lisätään luonnollisten lukujen joukon tunnus. Tämän asemesta voidaan kirjoittaa setn komentoikkunassa.

Icon

kokonaislukujen joukko

Painikkeella lisätään kokonaislukujen joukon tunnus. Saman voi tehdä käskyllä setz komentoikkunassa.

Icon

rationaalilukujen joukko

Napsauttamalla lisätään rationaalilukujen joukon tunnus. Saman voi tehdä kirjoittamalla setq suoraan komentoikkunaan.

Icon

reaalilukujen joukko

Painikkeella lisätään reaalilukujen joukon merkki. Tämän asemesta voit antaa käskyn setr komentoikkunassa.

Icon

kompleksilukujen joukko

Kompleksilukujen joukon merkki lisätään tällä toiminnolla. Voidaan käskeä setc komentoikkunassakin.

Varoitus-kuvake

Arvojen ja käskyjen väliin jätetään tilaa (välejä) kirjoittaessasi niitä komentoikkunaan. Tämä varmistaa rakenteen oikeellisuuden.