Väri-, liukuvärjäys ja viivoitusluetteloiden lataaminen

Luetteloita voidaan käyttää värien, liukuvärjäysten ja viivoituskuvioiden järjestelemiseen. LibreOffice tarjoaa useita luetteloita, jotka voidaan ladata ja käyttää asiakirjassa. Tarvittaessa luettelon osia voidaan lisätä tai poistaa tai jopa luoda mukautettuja luetteloita.

Väriluettelon lataaminen

1. Valitse Muotoilu - Alue ja napsauta sitten Värit-välilehteä.

2. Napsauta Lataa väriluettelo -painiketta.

3. Paikallista käytettävä väriluettelo ja napsauta sitten Avaa. Väriluettelo on muotoa [tiedostonimi].soc.

Väriluettelon tallentamiseksi napsautetaan Tallenna väriluettelo -painiketta, kirjoitetaan tiedostonimi ja napsautetaan sitten Tallenna.

CMYK-luettelo on optimoitu väritulostukseen. Web- ja HTML-luetteloissa värit on optimoitu näytöille, joissa käytetään 256 väriä. Väripaletit libreoffice.soc ja tango.soc sisältävät viralliset LibreOffice- ja Tango-värit.

Liukuväriluettelon lataaminen

1. Valitse Muotoilu - Alue ja napsauta sitten Liukuvärit-välilehteä.

2. Napsauta Lataa gradienttiluettelo -painiketta.

3. Paikallista käytettävä liukuvärjäysluettelo ja napsauta sitten Avaa. Liukuvärjäysluettelo on muotoa [tiedostonimi].sog.

Liukuvärjäysluettelon tallentamiseksi napsautetaan Tallenna gradienttiluettelo -painiketta, kirjoitetaan tiedostonimi ja napsautetaan sitten Tallenna.

Viivoitusluettelon lataaminen

1. Valitse Muotoilu - Alue ja napsauta sitten Viivoitus-välilehteä.

2. Napsauta Lataa viivoitusluettelo -painiketta.

3. Paikallista käytettävä viivoitusluettelo ja napsauta sitten Avaa. Viivoitusluettelo on muotoa [tiedostonimi].soh.

Viivoitusluettelon tallentamiseksi napsautetaan Tallenna viivoitusluettelo -painiketta, kirjoitetaan tiedostonimi ja napsautetaan sitten Tallenna.

Muotoilu - Alue

Viiva- ja nuolityylien lataaminen