GIF-animaatiokuvien luominen

Esityksen voi tehdä kiinnostavammaksi animoimalla diojen piirros-, teksti- ja grafiikkaobjekteja (kuvia). LibreOffice Impress tarjoaa yksinkertaisen animaatiomuokkaimen, jossa voidaan luoda animaatiokuvia (kuvaruutuja) käyttämällä dian objekteja. Animaatiovaikutus saadaan aikaan luotujen staattisten kuvaruutujen näyttämisellä sarjana.

Vihje-kuvake

Jos luodaan bittikartta-animaatio (GIF-animaatio), kullekin kuvaruudulle voidaan määrätä viive ja määrittää animaation toistokerrat.

GIF-animaation luominen

1. Valitse objekti tai ryhmä objekteja, jonka haluat sisällyttää animaatioosi ja valitse Lisää - Animoitu kuva.

2. Tee jokin seuraavista:

1. Valitse Animaatioryhmä-alueelta Bittikarttaobjekti.

Käytä animaation aikajanaa kuvaruudun esityskeston ja animaatiosarjan toistokertojen määräämiseen.

2. Anna kuvaruudun numero Kuvan numero -kenttään (vasen ruutu).

3. Anna kuvaruudun esitysaika sekunneissa Kesto-kenttään (keskiruutu).

4. Toista kaksi edellistä vaihetta kullekin animaatiokuvaruudulle.

Vihje-kuvake

Animaatiota voi esikatsella käyttämällä Kuvan numero -ruudusta vasemmalle sijaitsevia säätimiä.

5. Valitse animaatiosarjan kertausten lukumäärä Toistojen määrä -kentässä (oikeanpuoleinen ruutu).

6. Valitse mahdolliset objektien tasausasetukset Tasaus-ruudussa.

7. Napsauta Luo.