Monikulmioksi

Muunnetaan valittu (kuva)objekti monikulmioksi (murtoviivan rajaamaksi suljetuksi objektiksi). Objektin ulkomuoto ei muutu. Tarvittaessa voidaan napsauttaa kakkospainiketta ja valita Muokkaa pisteitä muutosten tarkastelemiseksi.

Toiminnon aloitustavat:

Valitse Muuta - Muunna - Monikulmioksi (vain LibreOffice Draw)

Avaa valitun objektin kohdevalikko ja valitse Muunna - Monikulmioksi

Bittikarttakuvien muuntaminen vektorigrafiikaksi

Muunna monikulmioksi

Seuraavia asetuksia tarvitaan bittikarttakuvan muuntamisessa monikulmioksi. Muunnettu kuva on todellisuudessa kokoelma pieniä, värillä täytettyjä monikulmioita.

Asetukset

Määritetään kuvan muunnosasetukset.

Värien määrä:

Annetaan muunnetussa kuvassa näkyvien värien määrä. LibreOffice tuottaa jokaista väriä vastaavan monikulmion kuvaan.

Pisteiden vähennys:

Poistetaan annettua kuvapistemäärää pienemmät värilliset monikulmiot.

Täytä aukot:

Täytetään väriaukot, jotka syntyvät pisteiden vähennyksestä.

Täytelohkojen koko:

Annetaan taustan täyttöön käytettävän suorakulmion koko.

Lähdekuva:

Esitetään alkuperäinen kuva

Vektorikuva:

Ennakkonäytetään muunnettu kuva. Napsautetaan Esikatselu-painiketta vektorikuvan tuottamiseksi.

Tilanne

Esitetään muunnoksen eteneminen.

Esikatselu

Painikkeella ennakkonäytetään muunnettu kuva muuttamatta asiakirjaan.