Toimintoasetukset

Määritetään, miten valitut objektit käyttäytyvät, kun niitä napsautetaan esityksen aikana.

Toiminnon aloitustavat:

Valitse Diaesitys - Toimintoasetukset

Piirros-palkissa napsauta

Animaatiokuvake, jossa ajastin

Toimintoasetukset

Toiminto napsautettaessa

Määritetään toiminto, joka suoritetaan kun valittua objektia napsautetaan diaesityksen aikana. Myös ryhmitellyille objekteille voidaan määrätä toiminto.

Ei toimintoa

mitään toiminto ei tapahdu.

Siirry edelliseen diaan

Siirrytään näytöksen edelliseen diaan.

Siirry seuraavaan diaan

Siirrytään näytöksen seuraavaan diaan.

Siirry ensimmäiseen diaan

Hypätään näytöksen ensimmäiseen diaan.

Siirry viimeiseen diaan

Hypätään näytöksen viimeiseen diaan.

Siirry sivulle tai objektiin

Siirrytään diaan tai nimettyyn objektiin dialla.

Kohde

Luettelossa on diat ja objektit, jotka voivat olla kohteena.

Dia tai objekti

Annetaan etsittävän dian tai objektin nimi.

Etsi

Etsitään määrättyä diaa tai objektia.

Siirry asiakirjaan

Avataan ja esitetään tiedosto dianäytöksen aikana. Jos kohdeasiakirjaksi valitaan LibreOffice-tiedosto, myös avattava sivu on määrättävissä.

Asiakirja

Määritetään kohdeasiakirjan sijainti.

Asiakirja

Annetaan avattavan tiedoston polku tai napsautetaan Selaa-painiketta tiedoston paikallistamiseksi.

Selaa

Paikallistetaan avattava tiedosto.

Toista ääni

Soitetaan äänitiedosto.

Ääni

Määritetään äänitiedoston sijainti.

Ääni

Annetaan avattavan äänitiedoston polku tai napsautetaan Selaa-painiketta tiedoston paikallistamiseksi.

Selaa

Paikallista soitettava äänitiedosto.

Huomautus-kuvake

Jos äänitiedostoja ei ole asennettu LibreOfficeen, LibreOfficen asennusohjelma voidaan suorittaa uudestaan ja valita Muuta.

Toista

Toistetaan valittu äänitiedosto.

Suorita ohjelma

Käynnistetään ohjelma diaesityksen aikana.

Ohjelma

Ohjelma

Annetaan käynnistettävän ohjelman polku tai napsautetaan Selaa-painiketta ohjelman paikallistamiseksi.

Selaa

Paikallistetaan käynnistettävä ohjelma.

Suorita makro

Suoritetaan makro diaesityksen aikana.

Makro

Makro

Annetaan käynnistettävän makron polku tai napsautetaan Selaa-painiketta makron paikallistamiseksi.

Selaa

Paikallistetaan suoritettava makro.

Lopeta esitys

Esitys päätetään.

Käynnistä objektin toiminto

"Käynnistä objektin toiminto" -merkintä on valittavissa lisätyille OLE-objekteille.

Muokkaa

Avataan objekti muokkaustilaan.