Ruudukko

MÀÀritetÀÀn kohdistusruudukon asetukset objektien luomista ja siirtÀmistÀ varten.

Toiminnon aloitustavat:

Open a presentation document, choose - LibreOffice Impress/LibreOffice Draw - Grid.

Kohdistusruudukko

MÀÀritetÀÀn asiakirjasivujen kohdistusruudukon asetuksia. TÀmÀ ruudukko auttaa objektien tÀsmÀllisessÀ asemoinnissa. Ruudukkoon voi myös kohdistaa "magneettisesti".

If you have activated the snap grid but wish to move or create individual objects without constraining them, keep the Shift key pressed to deactivate this function for as long as needed.

Tarkkuus

Vaakataso

MÀÀritetÀÀn kohdistusruudukon ruudun leveyden numeroarvo mittayksiköissÀ.

Pystytasossa

MÀÀritetÀÀn kohdistusruudukon ruudun korkeus vallitsevissa mittayksiköissÀ.

Alajako

Vaakataso

MÀÀritetÀÀn kohdistusruudukon pisteiden vÀlisten vÀlien mÀÀrÀ yhdellÀ ruudulla x-akselin suuntaan.

Pystytasossa

MÀÀritetÀÀn kohdistusruudukon pisteiden vÀlisten vÀlien mÀÀrÀ yhdellÀ ruudulla y-akselin suuntaan.

Synkronoi akselit

MÀÀritetÀÀn ruudukon asetusmuutokset symmetrisiksi. MerkitsemÀllÀ mÀÀrÀtÀÀn, ettÀ ruudun ulottuvuudet x- ja y-akseleilla ja toisaalta alajaot muuttuvat samoiksi.

Kohdista

Kohdistusviivoihin

Kohdistetaan vedettÀvÀn objektin reuna lÀhimpÀÀn kohdistusviivaan, kun hiiri vapautetaan.

TÀmÀn asetuksen voi tehdÀ myös kÀyttÀmÀllÀ -kuvaketta, joka on saatavilla Asetukset-palkista esitys- tai piirrosasiakirjoissa.

Sivun reunuksiin

MerkinnÀllÀ mÀÀrÀtÀÀn graafisen objektin ÀÀriviiva kohdistettavaksi lÀhimpÀÀn marginaaliin.

Kohdistin tai kuvallisen objektin ÀÀriviiva pitÀÀ olla kohdistusalueella.

Esitys- ja piirrosasiakirjoissa tÀhÀn toimintoon pÀÀsee myös -kuvakkeella Asetukset-palkista.

Objektin kehykseen

MerkinnÀllÀ mÀÀrÀtÀÀn graafisen objektin ÀÀriviiva kohdistettavaksi lÀhimmÀn graafisen objektin reunaan.

Kohdistin tai kuvallisen objektin ÀÀriviiva pitÀÀ olla kohdistusalueella.

Esitys- ja piirrosasiakirjoissa tÀhÀn toimintoon pÀÀstÀÀn myös -kuvakkeella Asetukset-palkissa.

Kohdista objektin pisteisiin

MerkinnÀllÀ mÀÀrÀtÀÀn graafisen objektin ÀÀriviiva kohdistettavaksi lÀhimmÀn graafisen objektin pisteisiin.

TÀmÀ toimii vain, kun kohdistin tai kuvallisen objektin ÀÀriviiva on kohdistusalueella.

Esitys- ja piirrosasiakirjoissa tÀhÀn toimintoon pÀÀstÀÀn myös -kuvakkeella Asetukset-palkissa.

Kohdistusalue

MÀÀritetÀÀn kohdistusetÀisyys hiiren osoittimen ja objektin ÀÀriviivan vÀlillÀ. LibreOffice Impress kohdistaa kohdistuspisteisiin, jos hiiren osoitin on lÀhempÀnÀ kuin Kohdistusalue-arvo.

Constrain Objects

Objekteja luotaessa tai siirrettÀessÀ

MerkinnÀllÀ mÀÀrÀtÀÀn, ettÀ graafisten objektien suunta rajoitetaan luotaessa tai siirrettÀessÀ pystysuuntaiseksi, vaakasuuntaiseksi tai lÀvistÀjÀn suuntaiseksi (45°). Asetus voidaan tilapÀisesti poistaa painamalla Vaihto-nÀppÀintÀ.

PidemmÀn sivun mukaan

MerkinnÀllÀ mÀÀrÀtÀÀn, ettÀ kun Vaihto-nÀppÀintÀ painetaan suorakulmiota vedettÀessÀ ennen hiiren vapauttamista, neliö luodaan pitemmÀn sivun mukaisesti. TÀtÀ sovelletaan myös ellipseihin (ympyrÀ luodaan ellipsin pitemmÀn halkaisijan perusteella). Kun PitemmÀn sivun mukaan -ruutu ei ole merkitty, neliö tai ympyrÀ luodaan lyhyemmÀn sivun tai halkaisijan perusteella.

KierrettÀessÀ

Specifies that graphic objects can only be rotated within the rotation angle that you selected in the When rotating control. If you want to rotate an object outside the defined angle, press the Shift key when rotating. Release the key when the desired rotation angle is reached.

Pisteen pienennys

MÀÀritetÀÀn pisteen pienennyksen kulma. Kun kÀytetÀÀn monikulmioita, niiden muokkauspisteiden pienentÀminen voi olla tarpeen.