Automaattiotsikointi

MÀÀritetÀÀn objekteihin ohjelmallisesti lisÀttÀvien kuvatekstien eli -otsikoiden asetukset.

Toiminnon aloitustavat:

Open a text document, choose - LibreOffice Writer - AutoCaption.

LisÀÀ otsikko automaattisesti kun lisÀtÀÀn:

Valitaan merkitsemÀllÀ objektityypit, joille automaattisten, ohjelmallisten kuvatekstien eli -otsikoiden asetukset ovat voimassa.

Kuvaotsikko

TehdÀÀn valitun objektityypin asetukset. NÀmÀ asetukset ovat samat kuin LisÀÀ - Kuvaotsikko -valikossa, joka on kÀytettÀvissÀ valittuna olevalle objektille. Asetusten alapuolella nÀkyy objektin luokka ja numerointityyppi ennakkonÀytöksenÀ.

Luokka

MÀÀrÀtÀÀn valitun objektin luokka.

Numerointi

MÀÀrÀtÀÀn vaadittu numerointitapa.

Erotinmerkki

MÀÀrÀtÀÀn merkki, joka esitetÀÀn luokkatekstin ja numeroinnin jÀlkeen.

arvo

MÀÀritetÀÀn kuvatekstin sijainti suhteessa objektiin.

Otsikoiden numerointi luvuittain

Taso

MÀÀritetÀÀn otsikointi- tai lukutasot, joilta kuvatekstien numerointi alkaa.

MÀÀrÀtÀÀn merkki, joka esitetÀÀn luokkatekstin ja numeroinnin jÀlkeen.

Luokka- ja kehysmuotoilu

Merkkityyli

Valitaan merkkityyli.

LisÀÀ reuna ja varjostus

KÀytetÀÀn reunaa ja varjoa kuvatekstin objektin kehykseen.