Perusfontit

Tehdään asiakirjan perusfonttien asetukset.

Myös aasialaisten ja laajennetun tekstinasettelun kielten perusfontteja voidaan muuttaa, jos niiden tuki on otettu käyttöön - Kieliasetukset - Kielet -lehdellä.

Nämä asetukset määrittävät esimääriteltyjen mallien perusfontit. Myös oletusmalleja voidaan muuttaa tai mukauttaa.

Toiminnon aloitustavat:

Open a text document, choose - LibreOffice Writer - Basic Fonts (Western).

Open a text document, choose - LibreOffice Writer - Basic Fonts (Asian). Asian language support must be enabled.

Perusfontit

Oletus

Määrätään Oletus-kappaletyylissä käytettävä fontti. Oletus-kappaletyylin fonttia käytetään lähes kaikissa kappaletyyleissä, ellei kappaletyylissä erikseen määritetä toista fonttia.

Koko

Määrätään fonttikoko.

Otsikko

Määrätään otsikoissa käytettävä fontti.

Luettelo

Määrätään luetteloiden, luetelmien ja kaikkien johdettujen tyylien fontti.

Kun valitaan luetelmakappaleiden muotoilemiseksi tekstiasiakirjassa, ohjelma käyttää näitä kappaletyylejä.

Kuvaotsikko

Määrätään kuva- ja taulukkotekstien fontti.

Hakemisto

Määrätään fontti, jota käytetään indekseissä, aakkosellisissa hakemistoissa ja sisällysluetteloissa.

Vakio

Palautetaan valintaikkunasta näkyvät arvot oletusarvoiksi, jotka olivat voimassa asennuksessa.

Varoitus-kuvake

Oletusarvojen lataamista ei edellä vahvistuskysely.