Esteettömyys

Tehdään asetuksia, jotka tekevät LibreOffice-ohjelmat helppokäyttöisemmiksi käyttäjille, joilla on vähentynyt näkökyky, toimintaesteisyys tai muita vammoja.

Toiminnon aloitustavat:

Choose - LibreOffice - Accessibility.

Esteettömyys ja LibreOffice

Sekalaiset valinnat

Tehdään esteettömyysasetuksia.

Käytä kohdistinta tekstin valintaan kirjoitussuojatuissa asiakirjoissa

Merkinnällä määrätään, että kohdistin näkyy kirjoitussuojatuissa asiakirjoissa.

Allow animated images

LibreOffice näyttää esikatselussa liikkuvia kuvia, kuten GIF-animaatioita.

Salli animoitu teksti

LibreOffice näyttää esikatselussa muuttuvia, kuten vilkkuvia tai vieriviä tekstejä.

Korkean kontrastin ulkoasun asetukset

Suuri tai voimakas eli korkea kontrasti on käyttöjärjestelmän asetus, jolla vaihdetaan järjestelmän värivalikoimaa luettavuuden parantamiseksi. Käyttäjä voi määrittää, miten LibreOffice käyttää käyttöjärjestelmän korkean kontrastin asetuksia.

Solun reunat ja varjot esitetään aina tekstin värillä, kun korkean kontrastin tila on aktiivinen. Solun taustavärejä ei silloin huomioida.

Havaitse käyttöjärjestelmän korkean kontrastin tila automaattisesti

Vaihdetaan LibreOffice korkean kontrastin tilaan, kun järjestelmän taustaväri on hyvin tumma.

Käytä näytöllä automaattista fontin väriä

LibreOffice näyttää fontit järjestelmän väriasetuksilla. Asetus vaikuttaa vain näyttölaitteella.

Käytä esikatselussa järjestelmän värejä

Sivun esikatselussa käytetään järjestelmän suuren kontrastin asetuksia.