Kyselyn suunnittelu -palkki

SQL-kyselyä luotaessa ja muokattaessa käytetään Kysely-palkin kuvakkeita tiedon näyttämisen säätöön.

Siitä riippuen, onko kysely tai näkymä luotu Rakenne- vai SQL-sivulla, seuraavat kuvakkeet tulevat näkyviin:

Kyselyn suorittaminen

Suoritetaan SQL-kysely ja esitetään kyselyn tulos. Suorita kysely -toiminto ei tallenna kyselyä.

Kuvake, jossa kaksi ruutua ja vihreä pukkimerkki

Suoritetaan kysely

Tyhjennä kysely

Tyhjennetään kysely ja poistetaan kaikki taulut suunnitteluikkunasta.

Kuvake

Tyhjennä kysely

Ota suunnittelunäkymä käyttöön/pois käytöstä

Esitetään suunnittelunäkymä tai kyselyn SQL-näkymä.

Kuvake

Ota suunnittelunäkymä käyttöön/pois käytöstä

Lisää tauluja

Määritetään taulut, jotka lisätään suunnitteluikkunaan. Lisää taulu tai kysely -valintaikkunassa valitaan työstettävässä tehtävässä tarvittava taulu.

Kuvake

Lisää tauluja

Funktiot

Esitetään "Toiminto"-rivi suunnittelunäkymän alemmassa osassa Kyselyn suunnittelu -ikkunassa.

Kuvake

Funktiot

Taulun nimi

Esitetään "Taulu"-rivi Kyselyn suunnittelun alemmassa osassa.

Taulu-kuvake, jossa leijuva kenttä ikkuna taustanaan

Taulun nimi

Tunnus

Näytetään "Tunnus"-rivi Kyselyn suunnittelun alemmassa osassa.

Kuvake

Tunnus

Erityisarvot

Laajennetaan luotua kohdistetun sarakkeen SQL-kyselyn SELECT-lausetta DISTINCT-parametrillä. Tämän seurauksena useampaan kertaan esiintyvät samat arvot esitetään vain yhden kerran.

Kuvake

Erityisarvot

Seuraava kuvake on SQL-välilehdellä:

Suorita SQL-komento suoraan

Suorassa SQL-tilassa voidaan kirjoittaa SQL-komentoja, joita LibreOffice ei tulkitse, vaan välittää ne suoraan tietolähteelle. Jos näitä muutoksia ei näytetä suunnittelutilassa, siihen ei voi vaihtaa takaisin.

Kuvake, jossa kirjaimen SQL ja vihreä pukkimerkki

Suorita SQL-komento suoraan