XML-suodattimien luominen

XML-suodattimen luonti LibreOfficelle

Kun luodaan XML-suodatin LibreOffice-ohjelmistolle, täytyy suunnitella XSLT-tyylisivu, jota käytetään muunnettaessa OpenDocument XML -tiedostomuotoon ja -muodosta.

Vihje-kuvake

Lisätietojen OpenDocument XML -muodosta saa menemällä osoitteeseen http://xml.openoffice.org/.

Tarvittaessa voidaan malli sisällyttää suodattimeen LibreOffice-tyylien käyttämiseksi tuotavaan XML-asiakirjaan.

XML-suodattimen luominen

1. Luo XSLT-muunnoksen tyylisivu, joka yhdistää ulkoisen XML-muodon osatekijät OpenDocument XML-tiedostomuodon osatekijöihin ja päinvastoin.

2. Luo malli, joka liittää LibreOffice-tyylit ulkoisen XML-muodon osatekijöihin, kun tiedostoa viedään tässä muodossa LibreOffice-ohjelmistoon.

3. Luo tekstiasiakirja LibreOffice Writerissa ja valitse Työkalut - XML-suodattimien asetukset.

4. Napsauta Uusi.

5. Napsauta XML-suodatin -valintaikkunassa Yleistä-välilehteä ja määritä suodattimen ominaisuudet.

1. Määrittele muunnoksen ominaisuudet Muunnos-välilehdellä.

1. Hyväksy OK:lla.

XML-suodattimen testaaminen

Käyttäjä voi suorittaa mukautetun XML-suodattimen perustestauksen LibreOfficeissa.

Huomautus-kuvake

Asiakirjaa ei muuteta näillä kokeilla.

1. Luo tai avaa tekstiasiakirja.

2. Valitse Työkalut - XML-suodattimien asetukset.

3. Valitse suodattimien luettelosta testattava suodatin ja napsauta Koekäytä suodatinta.

4. Vienti-suodattimen testaamiseksi tee jokin seuraavista valintaikkunan Vienti-alueella:

1. Tuonti-suodattimen testaamiseksi napsauta valintaikkunan Tuonti-alueella Selaa-painiketta, valitse asiakirja ja napsautaAvaa.