XML-asiakirjat (XForms)

XForms on uuden tyyppinen verkkolomake, jonka on suunnitellut World Wide Web Consortium. XForm-malli on määritelty XML-kuvauskielellä. Mallissa käytetään erillisiä osioita lomakkeen toiminnan kuvaamiseen ja sen ulkoasun kuvaamiseen. XForms-määritykset ovat nähtävissä sivulla: http://www.w3.org/MarkUp/Forms/.

XForms-työskentely

LibreOfficessa XForms-lomakeasiakirja on erityinen Writer-asiakirja. XForm-asiakirjan suunnittelutilassa käytettävissä on erityisiä työkalupalkkeja ja paneeleja.

Kun XForms-asiakirja on luotu ja tallennettu, asiakirja voidaan avata, täyttää lomake ja lähettää muutokset palvelimelle.

XForms-asiakirjan luominen

1. Valitse Tiedosto - Uusi - XML-asiakirja.

XForms-suunnitteluikkuna avautuu tyhjänä Writer-asiakirjana.

2. Suunnittele lomake.

XForms-asiakirjan avaaminen

XForms-asiakirjan muokkaaminen

Avataan XForms-asiakirja ja käytetään seuraavia palkkeja ja ikkunoita: