Pikatulostus aineistoa karsien

Käyttäjä voi vähentää asiakirjasta tulostettavaa aineistoa. Asetukset määritetään erikseen tulostimelle ja tiedostoon tulostukselle.

1. Valitse - LibreOffice - Tulostus.

2. Napsauta yhtä seuraavista asetusvalinnoista:

Tulostin - aineiston karsimisen asetukset määritetään tulostettaessa suoraan tulostimelle

Tulosta tiedostoon - aineiston karsimisen asetukset määritetään tulostettaessa tiedostoon

3. Valitse vapaasti neljän asetuksen yhdistelmä ja hyväksy sitten OK:lla.

Kaikissa tämän jälkeen tulostettavissa asiakirjoissa käytetään tässä tehtyjä asetuksia.

4. Tulosta asiakirja.

Käyttäjä voi karsia aineistoa läpinäkyvyydestä, liukuvärjäyksestä tai bittikartoista. Kun aineistoa vähennetään, tulostuslaatu ei vähene havaittavasti useimmissa tulostimissa, mutta tulostusaika lyhenee merkittävästi ja tiedostoon tulostettaessa tiedosto on paljon pienempi.