Mustavalkotulostus

Tekstin ja kuvien tulostaminen mustavalkoisina

1. Valitse Tiedosto - Tulosta. Valintaikkunan Yleistä-välilehti avautuu.

2. Napsauta Ominaisuudet-painiketta. Tämä avaa tulostimen Ominaisuudet-valintaikkunan.

3. Valitse mustavalkoinen tulostusasetus. Lisätietoja löydät tulostimen käyttöohjeista.

4. Hyväksy Ominaisuudet-valintaikkunan asetukset ja napsauta Tulosta.

Käsiteltävä asiakirja tulostetaan musta-valkoisena.

Mustavalkotulostus LibreOffice Impressissä ja LibreOffice Draw'ssa

1. Valitse tilanteen mukaisesti Työkalut - Asetukset - LibreOffice Impress tai Työkalut - Asetukset - LibreOffice Draw.

2. Valitse sitten Tulostus

3. Valitse Laatu-osiossa joko Harmaasävy- tai Mustavalkoinen-asetus ja hyväksy OK:lla.

Kun jompikumpi näistä asetuksista on valittuna, kaikki esitykset ta piirustukset tulostetaan ilman värejä. Jos mustaa tulostusta tarvitaan vain käsiteltävään tulostustehtävään, asetukset voi valita Tiedosto - Tulosta - LibreOffice Draw/Impress -toiminnosta.

Harmaasävy muuntaa kaikki värit enintään 256 mustavalkoiseksi sävyksi. Kaikki tekstit tulostetaan mustana. Taustaa, joka on asetettu Muotoilu - Sivu - Tausta -toiminnolla, ei tulosteta.

Mustavalkoinen muuntaa kaikki värit mustan ja valkoisen kahdeksi arvoksi. Kaikki objektien reunat tulostetaan mustana. Samoin kaikki teksti tulostetaan mustana. Taustaa, joka on asetettu Muotoilu - Sivu - Tausta -toiminnolla, ei tulosteta.

Vain tekstin tulostaminen mustavalkoisena

LibreOffice Writerissa voidaan valita värilliseksi muotoillun tekstin tulostaminen mustavalkoisena. Asetus voidaan tehdä kaikkia myöhemmin tulostettavia asiakirjoja tai ainoastaan käsillä olevaa tulostustyötä koskevasti.

Kaikkien tekstiasiakirjojen tulostaminen mustavalkoisin tekstein

1. Valitse Työkalut - Asetukset - LibreOffice Writer tai Työkalut - Asetukset - LibreOffice Writer/Web.

2. Valitse sitten Tulostus

3. Merkitse Tulosta mustana -ruutu Sisältö-osiossa ja hyväksy OK:lla.

Kaikki teksti- tai HTML-asiakirjat tulostuvat mustin tekstein.

Käsiteltävän asiakirjan tulostaminen mustavalkoisin tekstein

1. Valitse ensin Tiedosto - Tulosta. Napsauta sitten LibreOffice Writer -välilehteä.

2. Merkitse Tulosta teksti mustana -ruutu ja napsauta Tulosta.

Tulostusvalintaikkunat

Työkalut- Asetukset -valintaikkuna