Piirrosviivat tekstissä

Tekstiin voidaan yhdistää viivoja valinnaisissa kulmissa, valinnaisin paksuuksin, värein ja muin määrein.

Viivan määreiden ja suunnan määräämiseen käytetään Viiva-piirrosobjektia seuraavasti:

Näytä piirrostoiminnot -kuvake, jossa kynä ja viiva

Vinoviiva-kuvake

1.

Napsauta Oletus-palkissa Näytä piirrostoiminnot -kuvaketta, niin saat esille Piirros-palkin. Napsauta Viiva-kuvaketta. Hiiren osoitin muuttuu hiusristikoksi, jonka vierellä on viiva.

2.

Napsauta asiakirjassa viivan aloituskohtaa. Paina hiiren painiketta ja vedä viivan lopetuskohtaan. Jos samalla painat Vaihto-näppäintä, viiva voidaan piirtää vain vaaka-, pysty- ja lävistäjäsuuntiin.

Osoitinnuoli-kuvake

3.

Vapauta hiiren painike kun viiva on sopiva suunnaltaan ja pituudeltaan. Tämän jälkeen voidaan piirtää uusia viivoja. Toiminto lopetetaan painamalla Esc-näppäintä tai napsauttamalla Piirros-palkin Valitse-kuvaketta.

4.

Napsautettuasi Valitse-kuvaketta voit valita kaikki viivat samaan valintaan napsauttaen kutakin viivaa Vaihto-näppäintä painaen. Tämä monivalinta tekee mahdolliseksi määrätä niille kaikille yhteinen väri, leveys tai muu määre.

1. Create a horizontal line by applying the preset Paragraph Style Horizontal Line. Click into an empty paragraph, and double-click the Horizontal Line Style in the Styles window. If the entry for horizontal lines is not visible in the list of Paragraph Styles, select "All Styles" in the lower listbox.

2. Writerin tekstiasiakirjan kappaleen yläpuolelle, sivulle tai alapuolelle voi piirtää viivan valitsemalla Muotoilu - Kappale - Reunat.

Writerin automaattiset viivat

1. Jos Writerin tekstiasiakirjan uusi rivi aloitetaan kirjoittamalla kolme tavuviivamerkkiä ja painamalla Enteriä, merkit poistetaan ja edelliselle kappaleelle tulee alareuna.

Yksinkertainen viiva luodaan kirjoittamalla kolme tai useampia tavuviivoja (-), tai alaviivoja ( _ ) painamalla sitten Enteriä. Kaksoisviiva luodaan kirjoittamalla kolme tai useampia yhtäsuuruusmerkkiä (=), asteriskia (*), tildeä (~) tai ristikkomerkkiä (#) ja painamalla sitten Enteriä

2. Automaattisesti piirtyvät reunat poistetaan valitsemalla Muotoilu - Kappale - Reunat ja valitsemalla reunaton vaihtoehto.

3. Automaattisen reunan muodostuksen voi peruuttaa vaiheittain valitsemalla Muokkaa - Kumoa.

4. Automaattiset reunat voi poistaa käytöstä valitsemalla Työkalut - Automaattisen korjauksen asetukset - Asetukset ja tyhjentämällä Käytä kehystä -ruudun.

Varoitus-kuvake

Viivat ja muut piirrosobjektit, jotka lisätään tekstiin eivät ole määritelty HTML-koodissa. Siksi niitä ei viedä suoraan HTML-muodossa. Ne viedään sen sijaan grafiikkana.

Vihje-kuvake

Kun syötetään viivan paksuus eli leveys, syötteeseen voidaan lisätä mittayksikkö. Viivan paksuus nolla tuottaa hiusviivan, jonka paksuus tulostusvälineellä on yksi kuvapiste.

Muotoilu - Kappale - Reunat

Viivatyylien käyttäminen työkalupalkin avulla