Osoitetarrojen tulostaminen

1. Valitse Tiedosto - Uusi - Osoitetarrat ja avaa näin Osoitetarrat -valintaikkuna.

2. Valitse Osoitetarrat-välilehdeltä tulostettavan tarra-arkin koko.

3. Valitse tietokanta ja taulu, josta aineisto saadaan.

4. Valitse tietokannan kenttä, jonka sisältö tulostetaan. Napsauta vasen nuoli -painiketta tietokannan kentän lisäämiseksi Tarran teksti -ruutuun.

Jatka valitsemalla ja lisäämällä tietokannan kenttiä, jos kuhunkin tarraan tulee useampia kenttiä. Enteriä painamalla lisätään rivinvaihto ja kirjoittamalla mitä tahansa merkkejä lisätään muuttumaton tekstiosa.

5. Valinnaisesti, jos haluat kirjoittaa enemmän tekstiä, käyttää muotoilua tai lisätä kuvia tai piirroksia, merkitse Synkronoi sisältö -ruutu Asetukset-välilehdellä. Kun tämä on merkitty, poistuttaessa Osoitetarrat-valintaikkunasta esille tulee pieni ikkuna, jossa on Synkronoi osoitetarrat -painike. Nyt tarvitsee työstää vain osoitetarra-asiakirjan ensimmäinen tarra ja sitten napsauttaa Synkronoi osoitetarrat -painiketta työn kopioimiseksi asiakirjan kaikille tarroille.

6. Napsauta Uusi asiakirja.

7. Kun osoitetarra-asiakirjaa tarkastellaan, voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön Näytä - Kenttien nimet. Näin kentät näkyvät korostetummin, mikä voi helpottaa osoitetarrojen sisällön järjestelyä ja muokkaamista.

8. Voit tallentaa ja/tai tulostaa osoitetarra-asiakirjan tässä vaiheessa.

Kun valitaan asiakirjan tulostus, ohjelma kysyy, tulostetaanko joukkokirje. Kyllä-vastaus avaa Joukkokirje-valintaikkunan. Tässä voidaan valita tietueet, joista tarrat tulostetaan.