Uusien UNO-komponenttien liittäminen

Ohjelmoijat voivat kirjoittaa ja liittää omat UNO (Universal Network Objects) -komponenttinsa LibreOfficeen. Nämä uudet komponentit voidaan lisätä LibreOffice-valikoihin ja -palkkeihin; niitä kutsutaan "lisäosiksi".

Tietyt työkalut ja palvelut tukevat uusien komponenttien liittämistä. Tarkempaa tietoa saa teoksesta LibreOffice Developer's Guide. Kolme päävaihetta ovat:

1. Rekisteröi uudet komponentit LibreOfficessa. Tämä voidaan tehdä työkalulla unopkg, joka sijaitsee hakemistossa {installpath}program.

2. Liitä uudet komponentit palveluina. Tässä on apuna ProtocolHandler- ja JobDispatch-palvelut; lisää tietoa löytyy teoksesta LibreOffice Developer's Guide.

3. Tee muutokset käyttöliittymään (valikot ja palkit). Tämä voidaan tehdä miltei automaattisesti kirjoittamalla XML-tekstitiedosto, jossa muutokset kuvaillaan. Lisää tietoa löytyy teoksesta LibreOffice Developer's Guide.

Lisäosat (Add-Ons) laajentavat LibreOfficen toimintaa. Ne eivät liity (Add-Ins), joilla LibreOffice Calciin saadaan uusia funktioita.