Suodattimen rakenneselaimen käyttö

Useiden suodatusehtojen yhdistämiseksi Boolen TAI -operaattorilla, napsautetaan Suodattimen haku -kuvaketta suodatuspalkissa. Suodattimen rakenneselain -ikkuna tulee esille.

Asetetut suodatusehdot ovat esillä suodattimen rakenneselaimessa. Heti kun suodatin on asetettu, näkyvissä on tyhjä suodatusmerkintä suodattimen rakenneselaimen alaosassa . Merkintä on valittavissa napsauttamalla sanaa "Or". Kun tyhjä suodatusmerkintä on valittu, voidaan kirjoittaa lisäsuodatusehtoja lomakkeelle. Nämä ehdot liittyvät Boolen OR -operaattorilla aiemmin määritettyihin ehtoihin.

Suodattimen rakenneselaimessa voidaan avata kunkin merkinnän kohdevalikko. Alueella voidaan suodatusehtoja muokata suoraan tekstinä. Kun halutaan tarkistaa, onko kentässä sisältöä vai ei, voidaan valita suodatusehdot "empty" (SQL:"Is Null") tai "not empty" (SQL: "Is not Null"). Merkintä voidaan myös poistaa kohdevalikosta käsin.

Jos suodatusehto siirretäänsuodattimen rakenneselain vetämällä tai pudottamalla tai käyttäen näppäinyhdistelmiä +Alt+Ylänuoli tai +Alt+Alanuoli. Suodatusehtojen kopioimiseksi painetaan -näppäintä vedettäessä.

Kun lomaketta suunnitellaan, "Suodata ehdotus"-ominaisuus voidaan asettaa jokaiselle tekstiruudulle vastaavan Ominaisuus-valintaikkunan Tiedot-välilehdeltä . Myöhemmin suoritettaessa haku suodatustilassa näiden kenttien kaikki tiedot ovat valittavissa. Kenttien sisältö voidaan sitten valita käyttäen automaattista täydennystä. Tämä toiminto vaatii kuitenkin enemmän muistitilaa ja suoritinaikaa, varsinkin käytettäessä laajoja tietokantoja, joten toiminnon käyttöä tulee harkita.

Haku taulukoista ja lomakeasiakirjoista