Faksien lähettäminen ja LibreOffice-faksiasetukset

Faksien lähettämiseen suoraan LibreOffice-ohjelmistosta tarvitaan faksimodeemi ja faksiajuri, joka luo sovelluksille yhteyden faksimodeemiin.

Faksin lähettäminen Tulosta-valintaikkunasta

1. Avaa Tulosta-valintaikkuna valitsemalla Tiedosto - Tulosta ja valitse faksiajuri Nimi-luetteloruudusta.

2. OK-napsautuksella avataan faksiajurin valintaikkuna, jossa voidaan valita faksin vastaanottaja.

Faksi-kuvakkeen lisääminen LibreOffice-kokoonpanoon

LibreOffice voidaan asettaa siten, että käsiteltävä asiakirja lähetetään faksina napsauttaen vain yhtä kuvaketta:

1. Choose - LibreOffice Writer - Print.

2. Valitse faksi-ajuri Faksi-luetteloruudusta ja hyväksy OK:lla.

3. Napsauta Oletus-palkin päädyn nuolivalitsinta. Valitse pudotusvalikosta Muokkaa työkaluriviä.

Mukauta -valintaikkunan Työkalurivit-välilehti ilmestyy.

4. Napsauta Lisää -painiketta Työkalurivin sisältö -alueella.

5. Valitse "Asiakirjat"-luokka ja sitten "Lähetä oletusfaksi"-komento.

6. Napsauta Lisää komentoja -välilehdellä Lisää ja sitten Sulje.

7. Sijoita kuvake sopivaan paikkaan alanuolipainikkeen napsautuksin Työkalurivit-välilehdellä. Hyväksy OK:lla.

Oletus-palkissa on nyt uusi kuvake käsiteltävän asiakirjan lähettämiseen faksina.

Painikkeiden lisääminen työkalupalkkiin