Virheraporttityökalu

Virheen raportointityökalu käynnistyy samalla, kun ohjelma kaatuu.

Virheraporttityökalu kerää tarpeellisia tietoja, jotka auttavat ohjelman kehittäjiä koodin parantamisessa, niin että myöhemmät ohjelmaversiot mahdollisesti välttävät nyt ilmenneen virheen. Käyttäjänä voit auttaa ohjelman kehittämisessä lähettämällä tuotetun virheraportin.

Virheraporttityökalun käynnistäminen

Useimmissa tapauksissa ohjelman kaatuessa virheen raportointityökalu käynnistyy samalla.

Raportin viimeistely

Virheraporttityökalun päävalintaikkunassa käyttäjä voi syöttää eräitä lisätietoja, jotka voivat auttaa kehittäjiä virheen paikallistamisessa. Esimerkiksi, jos virhe ilmenee vain laitteiston tai ohjelmistoympäristön muuttamisen jälkeen, tai jos napsautettiin jotain painiketta, tiedot näistä ovat hyödyllisiä.

Virheraportin lähettäminen

Virheraporttityökalu käyttää HTTP PUT / SOAP -käytäntöä raportin lähettämisessä. Käyttäjä voi lisätä valinnaisen kuvailevan tekstin, joka auttaa ohjelman kaatumistilanteen tunnistamisessa. Napsautetaan sitten Lähetä-painiketta.

Varoitus-kuvake

Virheraporttiin ei tule ohjeistavaa vastausta. Mikäli käyttäjä tarvitsee tukea, käytettävissä on tukifoorumit Internetissä.

Käyttäjän valittavissa on vastata mahdollisiin kehittäjien kysymyksiin raportoidusta virheestä. Merkitsemällä valintaruudun käyttäjä sallii yhteydenoton sähköpostilla, mikäli lisätietoja tarvitaan. Oletuksena ruutu on rastiton, joten mitään sähköpostiviestejä ei lähetetä käyttäjälle.

Lähetettävä aineisto

Virheraportti sisältää useita tiedostoja. Päätiedostossa on tietoja virheen tyypistä, käyttöjärjestelmän nimestä ja versiosta, muistin käytöstä ja käyttäjän kirjoittama kuvaus. Käyttäjä voi napsauttaa Näytä raportti -painiketta virheraporttityökalun päävalintaikkunassa ja katsoa, mitä päätiedostossa lähetetään.

Tämän lisäksi asiaa koskeva muistin sisältö ja aliohjelmakutsupino kerätään joillakin järjestelmän vakiotyökaluilla ("dbhhelp.dll" Windows-järjestelmissä, "pstack" UNIX-järjestelmissä). Myös nämä tiedot lähetetään.