Asiakirjojen tallennus

Tämä kuvake on merkkinä vihjeestä, jossa kerrotaan, miten ohjelmaa voi käyttää tehokkaammin.

Asiakirja tallennetaan polun ja nimen mukaan aktiiviselle paikalliselle tietovälineelle tai verkkoasemalle tai Internetiin. Mahdollinen samalla nimellä oleva tiedosto ylikirjoitetaan.

Tallennettaessa uutta tiedostoa ensi kertaa Tallenna nimellä -valintaikkuna avautuu. Siinä voidaan syöttää tiedostolle nimi, kansio, asema tai taltio. Valintaikkuna voidaan avata komennolla Tiedosto - Tallenna nimellä.

Huomautus-kuvake

You can set the automatic creation of a backup copy under - Load/Save - General.

Automaattinen tiedostopääte

Kun tiedostoa tallennetaan, LibreOffice lisää aina tiedostopäätteen, paitsi kun tiedoston nimessä jo on tiedostotyyppiin sopiva tiedostopääte. Katso ODF-päätteiden luetteloa.

Seuraavassa taulukossa on lueteltu joitakin esimerkkejä automaattisista eli oletuksellisista tiedostotunnuksista:

Kirjoitettu tiedostonimi

Valittu tiedostotyyppi

Tallennetun tiedoston nimi

my file

ODF-tekstiasiakirja

my file.odt

my file.odt

ODF-tekstiasiakirja

my file.odt

my file.txt

ODF-tekstiasiakirja

my file.txt.odt

my file.txt

Teksti (*.txt)

my file.txt