Asiakirjojen avaaminen

Tallennetun asiakirjan avaaminen

1. Tee jokin seuraavista:

Choose File – Open

Choose File – Open remote file

Do a long click in the Open icon on the standard toolbar and select Open Remote File in the bottom of the list.

1. Valitse avattavaksi aiottu tiedosto ja napsauta Avaa-painiketta.

Näytettävien tiedostoja rajaus

Rajoitettaessa Avaa-valintaikkunan esittämät tiedostot tiettyyn tyyppiin valitaan vastaavasti Tiedoston tyyppi -luettelosta. Valinta Kaikki tiedostot näyttää kaikki tiedostot.

Kohdistimen sijainti

Yleensä kaikki asiakirjat avautuvat kohdistin asiakirjan alussa.

Eräs poikkeus esiintyy, kun Writerin tekstiasiakirjan tekijä tallentaa ja avaa asiakirjansa uudestaan: Kohdistin on samassa paikassa kuin asiakirjaa tallennettaessakin. Tämä toimii vain, kun kirjoittaja on antanut nimensä - LibreOffice - Käyttäjän tiedot -lehdelle.

1. Paina Vaihto+F5 asettaaksesi kohdistimen sen viimeksi tallennettuun sijaintiin.

Tyhjän asiakirjan avaaminen

Napsautetaan Oletus-palkin Uusi-kuvaketta tai valitaan Tiedosto - Uusi. Määrätyn tyyppinen asiakirja avautuu.

Jos napsautetaan Uusi-kuvakkeen viereistä nuolivalitsinta, saadaan auki alavalikko, josta voidaan valita toinen asiakirjatyyppi.

Järjestelmän tai LibreOfficen tiedostovalintaikkunat

Useimmissa käyttöjärjestelmissä voidaan valita, käytetäänkö järjestelmän tarjoamia tiedostojen valintaikkunoita vai LibreOffice-valintaikkunoita.

LibreOffice-valintaikkunat tukevat tiedostojen lataamista ja kopiointia suojatulla https-yhteydellä.

Tiedostojen avaaminen verkkopalvelimelta

Myös URL-osoite voidaan syöttää Avaa -valintaikkunan Tiedoston nimi -kenttään. URL-osoitteen pitää alkaa file:/// tai ftp:// tahi http://.

Kun käytetään LibreOffice-valintaikkunaa, voidaan etuliitettä https:// käyttää suojattuihin yhteyksiin ja tiedostot voidaan tallentaa verkkopalvelimelle.