Piirrosten kopiointi muihin asiakirjoihin

LibreOffice-ohjelmistossa voidaan kopioida piirrosobjekteja teksti-, laskentataulukko- ja esitysasiakirjojen vÀlillÀ.

1. Valitaan piirrosobjekti tai objektit.

2. Kopioi piirrosobjekti leikepöydÀlle, esimerkiksi painaen +C.

3. Vaihda toinen asiakirja työstettÀvÀksi ja sijoita kohdistin paikkaan, johon piirros lisÀtÀÀn.

4. Piirrosobjekti lisÀtÀÀn, esimerkiksi, kÀyttÀmÀllÀ nÀppÀinkomentoa +V.

LisÀÀminen tekstiasiakirjaan

LisÀtty piirrosobjekti ankkuroidaan kohdistettuun kappaleeseen. Ankkurointia voidaan vaihtaa valitsemalla objekti ja napsauttamalla OLE-Objekti -palkin tai Kehys-palkin Muuta ankkuri -kuvaketta. TÀmÀ avaa putkahdusvalikon, josta voidaan valita ankkurityypin.

LisÀÀminen laskentataulukkoon

LisÀtty piirrosobjekti ankkuroidaan kohdistettuun soluun. Ankkurointia voidaan vaihtaa solun ja sivun vÀlillÀ valitsemalla objekti ja napsauttamalla Muuta ankkuri -kuvaketta Kuvake, jossa ankkuri.