LibreOffice Base: Tietokantojen käsittely

LibreOffice Basella käyttäjä pääsee käsiksi hyvin erilaisiin tietokantojen tiedostomuotoihin tallennettuihin tietoihin. LibreOffice Base tukee suoraan joitakin kortistointiohjelmien tiedostomuotoja, kuten dBASE-muotoa. LibreOffice Basea voidaan käyttää myös yhdistettynä ulkoisiin relaatiotietokantoihin, kuten MySQL- tai Oracle-kantaan.

Seuraavat tietokantatyypit ovat kirjoitussuojattuja LibreOffice Basessa. LibreOffice Basesta käsin ei ole mahdollista muuttaa näiden tietokantojen tyyppien rakennetta tai muokata, lisätä tai poistaa tietokannan tietueita:

Tietokannan käyttäminen LibreOfficessa

Ohjattu tietokantamääritys auttaa tietokantatiedosto luomisessa ja tietokannan rekisteröinnissä LibreOfficessa.

Huomautus-kuvake

Tietokantatiedostossa voi olla kyselyjä, raportteja ja lomakkeita, joita tietokanta käyttää, kuin myös linkki tietueet tallentavaan tietokantaan. Myös muotoilutiedot tallennetaan tietokantatiedostoon.