Select Database

Toimintoa käytetään tietokannan luomiseen, tietokantatiedoston avaamiseen ja yhteyden muodostamiseen tietokantaan.

Luo uusi tietokanta

Valitaan luotavaksi uusi tietokanta. Tässä vaihtoehdossa käytetään HSQL-tietokantaohjelmaa oletusasetuksin. Ohjatun toiminnon viimeinen sivu aukeaa seuraavaksi.

Ulkoinen verkkosivu HSQL:stä.

Avataan olemassa olevan tietokantatiedosto

Valitaan tietokantatiedoston avaaminen viimeisimmäksi käytettyjen tiedostojen luettelosta tiedostovalinnan ikkunasta.

Äskettäin käytetty

Valitaan avattava tietokantatiedosto äskettäin käytettyjen tiedostojen luettelosta . Napsauttamalla Valmis-painiketta tiedosto avautuu välittömästi ja ohjattu toiminto päättyy.

Avaa

Avataan tiedostovalinnan ikkuna, josta voidaan valita tietokantatiedosto. Napsautetaan tiedostovalinnan ikkunan Avaa- tai OK-painiketta, jolloin tiedosto avatuu välittömästi ja ohjattu toiminto sulkeutuu.

Muodostetaan yhteys olemassa olevaan tietokantaan

Valitaan, että luodaan tietokanta-asiakirja olemassa olevaan tietokantayhteyttä varten.

Tietokannan tyyppi

Valitaan tietokannan tyyppi olemassa olevalle tietokantayhteydelle.

Huomautus-kuvake

Outlook-, Evolution-, KDE- ja Seamonkey-osoitekirjojen tietokantatyypit eivät vaadi lisätietoja. Muille tietokantatyypeille ohjatussa toiminnossa on lisäsivuja vaadituille tiedoille.

Ohjatun toiminnon seuraava sivu on joku alla mainituista:

Tallenna ja jatka

Määritetään, halutaanko rekisteröidä tietokanta, avata tietokanta muokattavaksi vai lisätä uusi taulu.

Yhteyden järjestäminen tekstitiedostoon

Microsoft Access tai Microsoft Access 2007 -yhteyden järjestäminen

LDAP-yhteyden järjestäminen

ADO-yhteyden järjestäminen

JDBC-yhteyden järjestäminen

Yhteyden järjestäminen Oracle-tietokantaan

MySQL-yhteys

ODBC-yhteys

Laskentataulukkoyhteyden järjestäminen