Kyselyt

"Kysely" on erityinen taulunäkymä. Kyselyssä voidaan esittää valitut tietueet ja valitut tietueiden kentät; siinä voidaan myös lajitella tietueet. Kyselyä voidaan käyttää yhteen tauluun tai useisiin tauluihin, ne ovat linkitetty yhteisten tietokenttien kautta.

Toiminnon aloitustavat:

Tietokannan tiedostoikkunasta napsauta Kyselyt-kuvake

Kyselyjä käytetään tiettyjen ehtojen mukaisten tietueiden hakemiseen tauluista. Kaikki tietokannalle luodut kyselyt luetellaan Kyselyt-alueella. Koska tällä alueella on tietokannan kyselyt, kutsutaan sitä myös "kyselysäilöksi".

Kyselyjen tulostaminen

Kyselyn tai taulun tulostamiseksi:

1. Avaa tekstiasiakirja (tai taulukkolaskennan asiakirja, jos arvostetaan tämän asiakirjatyypin erityisiä tulostustoimintoja).

2. Avaa tietokantatiedosto ja napsauta Taulu-kuvaketta, jos haluat tulostaa taulun, tai napsauta Kysely-kuvaketta, jos tulostat kyselyn.

3. Vedä taulun tai kyselyn nimi avattuun tekstiasiakirjaan tai laskentataulukkoon. Valintaikkuna Lisää tietokantasarakkeet avautuu.

4. Päätä mitkä sarakkeet = tietokentät tulevat mukaan. Voit myös napsauttaa Autom. muotoilu -painiketta ja valita vastaava muotoilutyypin. Sulje valintaikkuna.

Kysely tai taulu lisätään asiakirjaan.

5. Tulosta asiakirja Tiedosto - Tulosta -valikkokomennolla.

Vihje-kuvake

You can also open the data source view (Ctrl+Shift+F4), select the entire database table in the data source view (click on the top left corner of the table), and then drag the selection to a text document or spreadsheet.

Aineiston lajittelu ja suodatus

Kyselytaulun aineistoa pääsee lajittelemaan ja suodattamaan.

Kyselyn suunnittelu

Kyselyn suunnittelussa voidaan luoda ja muokata kyselyjä ja näkymiä.

Kyselyn suunnittelu -palkki

SQL-kyselyä luotaessa ja muokattaessa käytetään Kysely-palkin kuvakkeita tiedon näyttämisen säätöön.

Kysely useista tauluista

Kyselyn tulos voi pitää sisällään aineistoa useista tauluista, jos nämä on linkitetty keskenään sopivista tietokentistä.

Kyselyn ehtojen muotoilu

Selvitetään kyselyn suodatusehdoissa käytettävissä olevat operaattorit ja käskyt.

Funktioiden suorittaminen

Taulun aineistolla voidaan suorittaa laskutoimintoja ja sijoittaa tulokset kyselyn tulokseen.