LibreOffice-ohjeikkuna

Varoitus-kuvake

Ohjetoiminto, jota OpenOffice.org ja siitä johdetut ohjelmistot käyttävät, perustuu samaan lähdetiedostokokoelmaan. Eräät tässä esitellyistä ominaisuuksista eivät siten välttämättä sisälly nyt käytettävään ohjelmaversioon.

Ohjeikkuna näyttää ohjesivun käyttäjän valinnnan mukaan.

Ohjeiden työkalupalkissa on ohjetoiminnon hallinnan kannalta tärkeitä välineitä:

Kuvake, jossa teksti-ikkunasta nuoli vasemmalle

Vuorotellaan navigointipaneelin esillä ja piilossa oloa.

Nuoli vasemmalle -kuvake

Siirrytään takaisin edelliselle ohjesivulle.

Nuoli oikealle -kuvake

Siirrytään eteenpäin seuraavalle kertaalleen selatulle ohjesivulle.

Kotikuvake

Siirrytään nykyisen ohjeaiheen etusivulle.

Tulostinkuvake

Tulostetaan avoinna oleva sivu.

Kuvake, jossa sivulla plus ja kirjanmerkki

Lisätään avoin sivu kirjanmerkki-sivuihin.

Etsintäkuvake, jossa kiikari

Avataan Etsi tältä sivulta -valintaikkuna.

Nämä työkalupalkin komennot löytyvät myös ohjeasiakirjan kohdevalikosta.

Ohjesivu

Ohjeselaimesta voidaan kopioida aineistoa leikepöydälle käyttöjärjestelmän vakiotoiminnoilla. Esimerkiksi:

1. Valitse ohjesivulla kopioitava teksti.

2. Paina +C.

Haku avoinna olevalta ohjesivulta:

1. Napsauta Etsi tältä sivulta -kuvaketta.

Etsi tältä sivulta -valintaikkuna avautuu.

Huomautus-kuvake

Voidaan myös napsauttaa ohjesivua ja painaa +F.

2. Kirjoita Etsittävä-kenttään teksti, jota haet sivulta.

3. Valitse käytettävät hakuasetukset.

4. Napsauta Etsi.

Samalla sivulla samaa hakua jatketaan napsauttamalla Etsi-painiketta uudestaan.

Navigointipaneeli

Ohjeikkunan navigointipaneelissa on Sisältö-, Hakemisto-, Etsi- ja Kirjanmerkit-välilehdet.

Aivan ikkunan yläreunassa olevasta luetteloruudusta voidaan valita toisia LibreOffice-ohjemoduuleja. Hakemisto- ja Etsi-välilehdillä on vain valitun LibreOffice-moduulin tietoja.

Sisältö

Tarkastellaan kaikkien moduulien pääaiheiden hakemistoa.

Hakemisto

Tarkastellaan valitun LibreOffice-moduulin hakemiston avainsanojen luetteloa.

Etsi

Suoritetaan kokotekstihakuja. Haku kattaa koko valitun LibreOffice-moduulin ohjeiden sisällön.

Kirjanmerkit

Välilehdellä on käyttäjän määrittämät kirjanmerkit. Niitä voi muokata tai poistaa tai napsauttamalla siirtyä merkkiä vastaavalle sivulle.