Suorita SQL-komento suoraan

Suorassa SQL-tilassa voidaan kirjoittaa SQL-komentoja, joita LibreOffice ei tulkitse, vaan välittää ne suoraan tietolähteelle. Jos näitä muutoksia ei näytetä suunnittelutilassa, siihen ei voi vaihtaa takaisin.

Suorassa SQL:ässä SQL-lause siirretään suoraan kytkettyyn tietokantajärjestelmään, ilman että LibreOffice tulkit sitä etukäteen. Esimerkiksi, jos tietokantaan päästään käsiksi ODBC-rajapinnan kautta, SQL-merkkijono siirretään ODBC-ohjaimelle ja käsitellään siellä.

Kuvake, jossa kirjaimen SQL ja vihreä pukkimerkki

Suorita SQL-komento suoraan

Painikkeen napsautus uudestaan palauttaa normaaliin tilaan, jossa muutokset Uuden kyselyn suunnittelussa on synkronoitu sallittuihin SQL:n tekemiin muutoksiin.