Tapahtumat

Tapahtumat-välilehdellä on mahdollista kytkeä makro tiettyihin lomakkeella sattuviin tapahtumiin.

Toiminnon aloitustavat:

Avaa valitun lomake-elementin kohdevalikko - valitse Lomake - Tapahtumat-välilehti

Avaa Lomakkeen ohjausobjektit -palkki tai Lomakkeen rakenne -palkki, valitse Lomake-kuvake - Tapahtumat-välilehti

Tapahtuman yhdistämiseksi makroon kirjoitetaan ensin makro, jossa on tapahtuman esiintyessä suoritettavat komennot. Sitten kytketään tämä makro vastaavaan tapahtumaan napsauttamalla sen viereistä ... -painiketta. Määritä makro -valintaikkuna avautuu, josta voi valita makron.

Seuraavien toimintojen kokoonpanoa voidaan muuttaa yksilöllisesti, mikä tarkoittaa, että käyttäjä voi laatia omat valintaikkunansa toimintojen kuvaamiseen:

1. virheilmoituksen esittäminen,

1. poistoprosessin vahvistaminen (tietueille),

1. parametrien kysely,

1. syötteen tarkistus, kun tietuetta tallennetaan.

Esimeriksi voidaan ottaa käyttöön "poiston vahvistus" -pyyntö, sellainen kuin "Poistatko asiakkaan xyz?", kun tietue poistetaan.

Huomautus-kuvake

Tapahtumat-valintaikkunan sivulla näkyviä tapahtumia ei voi muokata suoraan. Tapahtuman voi poistaa luettelosta painamalla Del-näppäintä.

Alla kuvaillaan luettelomaisesti kaikki lomakkeen tapahtumat, joihin voidaan kytkeä makro.

Ennen lähettämistä

Ennen lähettämistä -tapahtuma esiintyy ennen kuin lomaketiedot on lähetetty.

Ennen muistista poistamista

Ennen muistista poistamista -tapahtuma esiintyy ennen kuin lomakkeen lataus puretaan; se on, lomake on erotettu tietolähteestään.

Ennen päivitystä

Ennen päivitystä -tapahtuma esiintyy ennen kuin käyttäjän tekemä ohjausobjektin sisällön muutos kirjoitetaan tietolähteeseen. Kytketty makro voi esimerkiksi estää tämän toiminnon palauttamalla arvon "EPÄTOSI".

Päivityksen jälkeen

Päivityksen jälkeen -tapahtuma esiintyy sen jälkeen kun käyttäjän tekemä ohjausobjektin sisällön muutos kirjoitetaan tietolähteeseen.

Ennen palauttamista

Ennen palauttamista -tapahtuma esiintyy ennen kuin lomake on palautettu oletusarvoihinsa. Kytketty makro voi esimerkiksi estää tämän toiminnon palauttamalla arvon "EPÄTOSI".

Lomakkeen oletusarvot palautetaan seuraavilla ehdoilla:

1. Käyttäjä painaa (HTML-)painiketta, joka on määritelty oletus- eli resetointipainikkeeksi.

2. Lomakkeella on luotu uusi ja tyhjä tietue, joka on linkitetty tietolähteeseen. Esimerkiksi, viimeisessä tietueessa voidaan painaa Seuraava tietue -painiketta.

Palauttamisen jälkeen

Palauttamisen jälkeen -tapahtuma esiintyy sen jälkeen kun lomake on palautettu oletusarvoihinsa.

Ennen tietueen muuttamista

Ennen tietueen muuttamista -tapahtuma esiintyy ennen kuin nykyistä tietueosoitinta on muutettu. Esimerkiksi kytketty makro voi estää tämän toiminnon palauttamalla arvon "EPÄTOSI".

Ennen tietuetoimintoa

Ennen tietuetoimintoa -tapahtuma esiintyy ennen kuin tietuetta on muutettu. Esimerkiksi kytketty makro voi pyytää vahvistusta valintaikkunassa.

Ennen uudelleenlatausta

Ennen uudelleenlatausta -tapahtuma esiintyy ennen kuin lomake on ladattu uudelleen. Tietosisältöä ei olla vielä päivitetty.

Ladattaessa

Ladattaessa-tapahtuma esiintyy välittömästi sen jälkeen kun lomake on ladattu.

On ilmennyt virhe

On ilmennyt virhe -tapahtuma aktivoidaan, jos tietolähdettä käytettäessä tapahtuu virhe. Tämä koskee lomakkeita sekä luettelo- ja yhdistelmäruutuja.

Poistettaessa muistista

Poistettaessa muistista -tapahtuma esiintyy välittömästi sen jälkeen kun lomakkeen lataus on purettu; se on, lomake on erotettu tietolähteestään.

Tietueen muuttamisen jälkeen

Tietueen muuttamisen jälkeen -tapahtuma esiintyy välittömästi sen jälkeen nykyistä tietueosoitinta on muutettu.

Tietuetoiminnon jälkeen

Tietuetoiminnon jälkeen -tapahtuma esiintyy välittömästi sen jälkeen kun tietuetta on muutettu.

Täytä parametrit

Täytä parametrit -tapahtuma esiintyy, kun ladattavalla lomakkeella on täytettäviä parametrejä. Esimerkiksi lomakkeen tietolähteenä voi olla seuraava SQL-komento:

SELECT * FROM osoite WHERE nimi=:nimi

Tässä :nimi on parametri, joka pitää täyttää ladattaessa. Ohjelma täyttää parametrin isälomakkeesta, jos mahdollista. Jos parametriä ei voi täyttää näin, tämä tapahtuma kutsutaan ja kytketty makro voi täyttää parametrin.

Uudelleenlatauksen yhteydessä

Uudelleenlatauksen yhteydessä -tapahtuma esiintyy välittömästi sen jälkeen kun lomake on ladattu uudelleen. Tietosisältöä on jo päivitetty.

Vahvista poistaminen

Vahvista poistaminen -tapahtuma esiintyy heti, kun aineisto on poistettu lomakkeelta. Esimerkiksi kytketty makro voi pyytää vahvistusta valintaikkunassa.