Taulukon ohjausobjektien erityisvihjeet

Käyttäjä voi määritellä taulukon ohjausobjektin esittämään tietueet haluamallaan tavalla. Toisin sanoen tietuekentät voidaan esittää ja muokata samalla tavalla kuin tietokantalomakkeessakin.

Seuraavat kentät ovat mahdollisia taulukon ohjausobjektissa: teksti-, päivämäärä-, aika- ja valuuttakenttä, numeerinen kenttä, rajoitettu kenttä, valintaruutu ja yhdistelmäruutu. Yhdistetyn päivämäärä/aika -kentän tapauksessa luodaan oletuksellisesti kaksi saraketta.

Jos yksikin rivi on valittu, rivien lukumäärä on sulkeissa tietueiden kokonaismäärän jälkeen.

Sarakkeiden lisäämiseksi napsautetaan sarakeotsikkoa ja sitten otetaan kohdevalikko esille. Seuraavat komennot ovat käytettävissä:

Lisää sarake

Valinnalla avataan alavalikko, josta valitaan tietokenttä, joka lisätään taulukon ohjausobjektiin.

Taulukon ohjausobjektin kokoonpanoa voi muuttaa vetämällä ja pudottamalla: avataan tietolähdeselain ja vedetään tarvittava kenttä tietolähdeselaimesta taulukon ohjausobjektin sarakeotsikkoon. Näin tulee luoduksi esimuotoiltu sarake .

Korvaa kohteella

Avataan alavalikko, josta valitaan tietokenttä, jolla korvataan taulukon ohjausobjektissa valittu tietokenttä.

Poista sarake

Valittuna oleva sarake poistetaan.

Sarake

Avataan valitun sarakkeen Ominaisuudet-valintaikkuna.

Piilota sarakkeet

Valittu sarake piilotetaan. Sen ominaisuudet eivät muutu.

Näytä sarakkeet

Avataan alavalikko, josta voidaan valita sarakkeita uudelleen esitettäväksi. Yhden sarakkeen esittämiseksi napsautetaan sen nimeä. Näkyvillä on vain ensimmäiset 16 piilotettua saraketta. Jos piilotettuja sarakkeita on enemmän, valitaan Lisää-komento, jolla avataan Näytä Sarakkeet -valintaikkuna.

Lisää

Avataan Näytä Sarakkeet -valintaikkuna.

In the Show Columns dialog you can select the columns to be shown. Hold down the Shift or key to select multiple entries.

Kaikki

Napsauta Kaikki -valintaa, kun kaikki sarakkeet esitetään.

Taulukon ohjausobjektien hallinta pelkästään näppäimistöltä

Kun käytetään vain näppäimistöä asiakirjan ohjausobjektien läpikäyntiin, eräs muista eroava ohjausobjekti voi tulla vastaan: taulukon ohjausobjektissa Sarkaimella ei siirretäkään kohdistinta seuraavaan ohjausobjektiin, vaan seuraavaan sarakkeeseen objektissa. Painamalla +Sarkain pääsee seuraavaan ohjausobjektiin tai Vaihto++Sarkain edelliseen objektiin.

Erityiseen taulukon ohjausobjektin vain näppäimistöä käyttävään muokkaustilaan pääsee näin:

Lomakeasiakirjan pitää olla suunnittelutilassa.

1. Asiakirja valitaan painaen +F6.

2. Paina Vaihto+F4 ensimmäisen ohjausobjektin valitsemiseksi. Jos se ei satu olemaan taulukon ohjausobjekti, painellaan Sarkainta kunnes se tulee valituksi.

3. Paina Enter jotta pääset muokkaustilaan. Kahvat näkyvät kauempana ohjausobjektin reunalla.

4. Muokkaustilassa voit avata muokkaustilan kohdevalikon painamalla Vaihto+F10.

5. Jos haluat muokata sarakkeita, paina Vaihto+Välinäppäin sarakkeiden muokkaustilaan pääsemiseksi. Nyt voit siirrellä sarakkeita +nuolinäppäimillä eri järjestykseen. Delete-näppäimellä poistetaan käsiteltävä sarake.

6. Escape-näppäintä painamalla pääset pois muokkaustilasta.