Ääni tai video

Asiakirjaan lisätään video- tai äänitiedosto.

Toiminnon aloitustavat:

Choose Insert - Media - Audio or Video.

Choose Insert - Audio or Video

Video- tai äänitiedoston lisääminen asiakirjaan

1. Napsauta kohtaa, johon aiot lisätä tiedoston.

2. Choose Insert - Media - Audio or Video. For LibreOffice Impress, choose Insert - Audio or video.

3. Poimi lisättävä tiedosto tiedoston avauksen valintaikkunasta.

Huomautus-kuvake

Valintaikkunan luettelossa näkyvät tiedostotyypit eivät ole tuettuja kaikissa käyttöjärjestelmissä.

4. Napsauta Linkitä-ruutua, jos haluat linkin alkuperäiseen tiedostoon. Jos ruutua ei merkitä, mediatiedosto upotetaan (kaikki tiedostomuodot eivät tue upottamista).

5. Napsauta Avaa.

Vaihtoehtoisesti voidaan valita Työkalut - Mediasoitin mediasoittimen avaamiseksi. Mediasoitinta käytetään kaikkien tuettujen mediatiedostojen esikatseluun. Käsiteltävä mediatiedosto lisätään asiakirjaan mediasoittimen Käytä-painiketta napsauttamalla.

Videoleikkeen tai äänitiedoston toistaminen

1. Napsauta asiakirjassa video- tai äänitiedoston objektin kuvaketta.

Jos kuvakkeet ovat järjestetty taustalle, painetaan Ctrl-näppäintä napsautettaessa.

Mediasoitin-palkki tulee esille.

2. Napsauta Toista-painiketta Mediasoitin-palkissa.

Huomautus-kuvake

Pidettäessä Impress-esitystä käsillä olevaan diaan upotettu ääni tai video toistuu loppuunsa asti tai kunnes diaa vaihdetaan.

Mediasoitin-palkkia voidaan käyttää myös tiedoston toistamisen keskeyttämiseen, lopettamiseen ja kertaamiseen sekä äänen voimakkuuden säätöön tai vaientamiseen. Toiston etenemiskohta tiedostossa osoitetaan vasemman puoleisella liukusäätimellä. Oikeanpuoleista liukusäädintä käytetään äänenvoimakkuuden säätöön. Palkissa on myös luetteloruutu videotiedostojen toiston suurennuksen säätöön.

Supported media formats

LibreOffice relies on the operating system's installed media support.