Lisäosien päivitys

Napsautetaan Lisäosien hallinnan Tarkista päivitykset -painiketta kaikkien asennettujen lisäosien verkosta saatavien päivitysten tarkistamiseksi. Vain valitun lisäosan verkkopäivityksen tarkistamiseksi kakkospainikkeella napsautetaan, niin että kohdevalikko avautuu ja valitaan sitten Päivitys.

Toiminnon aloitustavat:

Choose Tools - Extension Manager, click Updates button.

Kun napsautetaan Tarkista päivitykset -painiketta tai valitaan Päivitys-komento, Lisäosien päivitys -valintaikkuna tulee esille ja päivitysten saatavuuden tarkistus alkaa välittömästi.

Kun päivitystarkistusta tehdään, nähtävissä on etenemisosoitin. Odotetaan, että valintaikkunaan tulee ilmoituksia tai painetaan Peruuta-painiketta päivitystarkistuksen lopettamiseksi.

Jos päivityksiä ei ole saatavilla, valintaikkunaan tuleva viesti kertaa asiasta. Suljetaan valintaikkuna.

Jos päivityksiä on saatavilla, ohjelma voi asentaa päivitykset tai käyttäjän pitää vastata joillakin toimilla:

Lisäosien päivitys -valintaikkunassa voi olla merkintöjä, jotka eivät ole valittavissa ja siten ohjelmallista päivitystä ei voi suorittaa.

Kun napsautetaan Asenna-painiketta, Lataus ja asennus -valintaikkuna tulee esille.

Kaikki lisäosat, jotka voidaan suoraan ladata, on nyt ladattu. Edistyminen näkyy Lataus ja asennus -valintaikkunassa. Jos lisäosaa ei voida ladata, tästä esitetään viesti. Toimenpide jatkuu käsittelemättömistä lisäosista.

Eräät lisäosat voivat olla merkittyjä sanonnalla: "päivitys selaimen avulla". Näitä lisäosia ei voida ladata lisäosien hallinnassa. WWW-selain pitää avata, jotta päivitys voidaan ladata erityiseltä sivustolta. Sivusto voi vaatia lukuisia käyttäjän toimia, ennen kuin lataus on suoritettu. Lataamisen jälkeen käyttäjän tulee asentaa lisäosa, esimerkiksi kaksoisnapsauttamalla lisäosakuvaketta tiedostoselaimessa.

Lisäosien hallinta avaa WWW-selaimen lisäosille, joissa on merkintä "päivitys selaimen avulla". Tämä tapahtuu, kun valintaikkuna suljetaan jonkun muun lisäosapäivityksen lataamisen jälkeen. Jos suoraan ladattavia lisäosia ei ole, silloin WWW-selain käynnistyy välittömästi.

Asennus alkaa sen jälkeen, kun viimeinen lisäosa on ladattu. Ensiksi kaikki ne asennetut lisäosat, joille päivityksen lataaminen onnistui, poistetaan. Sitten päivitetyt lisäosat asennetaan. Jos virhe tapahtuu, ilmoitus asennuksen epäonnistumisesta esitetään, mutta toimenpidettä jatketaan.

Jos kaikki päivitykset on käsitelty, Lataus ja asennus -valintaikkunassa näkyy lopetusilmoitus. Lataaminen ja asennusprosessi voidaan lopettaa napsauttamalla Keskeytä päivitys -painiketta.

Näytä kaikki päivitykset

Vain ladattavissa olevat lisäosat ovat oletuksena esillä valintaikkunassa. Merkitsemällä Näytä kaikki päivitykset saadaan esille muutkin lisäosat ja virheilmoitukset.