Poikkeukset

Määritetään lyhenteet tai kirjainyhdistelmät, joita LibreOffice-ohjelmiston ei haluta korjaavan.

Määriteltävät poikkeukset ovat nykyisistä kieliasetuksista riippuvia. Tarvittaessa voidaan kieliasetuksia muuttaa valitsemalla eri kieli Korvaukset ja poikkeukset kielelle -kentästä.

Toiminnon aloitustavat:

Choose Tools - AutoCorrect - AutoCorrect Options - Exceptions tab.

Korvaukset ja poikkeukset kielelle:

Valitaan kieli, jolle luodaan korvaus säännöt tai niitä muokataan. LibreOffice etsii ensin poikkeukset kielelle, joka on määritelty nykyisen kohdistimen asemaan asiakirjassa. Tämä jälkeen haetaan muilla kielillä.

Lyhenteet (ei isoa kirjainta pisteen jälkeen)

Kirjoitetaan pisteeseen päättyvä lyhenne ja sitten napsautetaan Uusi. Tämä estää LibreOffice-ohjelmistoa muuttamasta ensimmäistä pisteen jälkeistä kirjainta suuraakkoseksi.

Luettelo lyhenteistä, jotka eivät korjaudu ohjelmallisesti. Lyhenteen poistamiseksi luettelosta valitaan kohde ja napsautetaan Poista.

Sanat, joissa on KAksi ISoa ALkukirjainta

Kirjoitetaan sanat tai lyhenteet, jotka alkavat kahdella suuraakkosella, ja joita LibreOffice-ohjelmiston ei pidä muuttaa alkaviksi yhdellä isolla kirjaimella. Esimerkiksi kirjoitetaan PC estämään LibreOffice-ohjelmistoa muuttamasta PC Pc:ksi.

Luettelo niistä kahdella suuraakkosella alkavista lyhenteistä, joita ohjelman ei pidä korjata. Kentässä luetellaan kaikki kahdella kirjaimella alkavat sanat. Kohteen poistamiseksi luettelosta valitaan kyseinen sana ja napsautetaan Poista.

Uusi

Lisätään nykyinen merkintä poikkeusluetteloon.

Poista

Poistetaan valittu määrä osatekijöitä ilman vahvistuskyselyä.

Automaattinen sisällytys

Lyhenteet tai kahdella suuraakkosella alkavat sanat lisäytyvät merkkiä vastaavasti poikkeusluetteloonsa ohjelmallisesti. Tässä merkki vaikuttaa vain, jos vastaavasti on valittu Muuta jokaisen virkkeen ensimmäinen kirjain isoksi - tai Korjaa KAksi ISoa KIrjainta sanojen alussa -vaihtoehdot tämän valintaikkunan Asetukset-välilehden [T]-sarakkeessa.

Dialog Buttons

Palauta

Resets modified values back to the tab page previous values.

Peruuta

Closes dialog and discards all changes.

OK

Saves all changes and closes dialog.