Reunat

Asetetaan valittujen objektien reuna Writerissa tai Calcissa.

Writerissa ja Calcissa voidaan reunan sijainti, koko ja tyyli määritellä.

Toiminnon aloitustavat:

(vaihtoehdot vain Writerissa tai Calcissa)

Valitse Muotoilu - Kappale - Reunat-välilehti

Choose Format - Image - Properties - Borders tab

Choose Format - Frame and Object - Properties - Borders tab

Valitse Muotoilu - Sivu - Reunat-välilehti

Valitse Muotoilu - Fontti - Reunus -välilehti

Choose View - Styles - open context menu of an entry and choose Modify/New - Borders tab

Valitse Muotoilu - Sivu - Ylätunniste - Lisää-painike

Valitse Muotoilu - Sivu - Alatunniste - Lisää-painike

Viivojen järjestys

Valitaan käytettäväksi valmis reunatyyli.

Jos toimitaan taulukossa tai laskentataulukossa, voidaan lisätä esivalmiit reunat. Käytetään Taulukko-palkin Reunat-kuvaketta.

Kuvakkeella Muotoilu-palkissa:

Kuvake

Reunat

Viiva

Napsautetaan käytettävää reunatyyliä. Tyyliä käytetään esikatselussa valittuina oleviin reunoihin.

Kuvakkeella Muotoilu-palkissa:

Kuvake

Viivatyyli

Otetaan käyttöön valituissa reunoissa käytettävä väri.

Padding

Määrätään reunan ja valinnan sisällön väli.

Vasen

Asetetaan vasemman reunan ja valinnan sisällön välinen etäisyys.

Oikea

Asetetaan oikean reunan ja valinnan sisällön välinen etäisyys.

Yläreuna

Asetetaan yläreunan ja valinnan sisällön välinen etäisyys.

Alareuna

Asetetaan alareunan ja valinnan sisällön välinen etäisyys.

Synkronoi

Applies the same padding setting to all four borders when you enter a new distance.

Varjotyyli

Reunoihin on käytettävissä myös varjotehoste. Parhaan tuloksen saamiseksi tätä tehostetta käytetään vain, kun kaikki reunat ovat näkyviä.

Huomautus-kuvake

Kuvat tai objektit, jotka on ankkuroitu kehykseen asiakirjassa, eivät voi ylittää kehyksen kokoa. Jos objektin reunassa käytetään varjoa, joka täyttää koko kehyksen, objektin kokoa pienennetään varjon näyttämiseksi.

Sijainti

Napsauta valituille reunoille tulevaa varjotyyliä.

Etäisyys

Annetaan varjon pituus kohteesta ulos.

Väri

Valitaan varjon väri.