Kuvakartan muokkain

Toiminto sallii URL-osoitteiden liittämisen erityisiin avainalueisiin, 'kuumiin kohtiin', kuvassa tai joukossa kuvia. Kuvakartta on yhden tai useamman avainkohdan muodostama ryhmä.

Toiminnon aloitustavat:

Valitse Muokkaa - Kuvakartta (myös valitun objektin kohdevalikosta)

Napsautettavien avainalueiden lisääminen kuviin

Käyttäjä voi piirtää kolmea eri tyyppiä 'kuumia' avainkohtia: suorakulmioita, soikioita ja monikulmioita. Kun avainkohtaa napsautetaan, URL avautuu selaimen ikkunaan tai määriteltyyn kehykseen. Voidaan myös määritellä teksti, joka näkyy hiiren osoittimen ollessa kuuman kohdan päällä.

Käytä

Kuvakarttaan tehdyt muutokset otetaan käyttöön.

Kuvake

Käytä

Avaa

Ladataan tiedostomuodossa MAP-CERN, MAP-NCSA tai SIP StarView ImageMap oleva kuvakartta.

Kuvake

Avaa

Tallenna

Tallennetaan kuvakartta tiedostomuotoon MAP-CERN, MAP-NCSA tai SIP StarView ImageMap .

Kuvake

Tallenna

Valitse

Valitaan kuvakartan avainalue muokattavaksi.

Kuvake

Valitse

Suorakulmio

Piirretään suorakaiteen muotoinen kuuma alue vetämällä kuvalle. Tämän jälkeen kirjoitetaan osoite ja teksti avainalueelle, eli kuumalle kohdalle, ja sitten valitaan kehys, johon URL on tarkoitus avata.

Kuvake

Suorakulmio

Soikio

Piirretään soikion muotoinen avainalue vetämällä kuvan päälle. Tämän jälkeen voidaan tälle kuumalle alueelle kirjoittaa osoite ja teksti ja sitten valitaan kehys, johon URL on tarkoitus avata.

Kuvake

Soikio

Monikulmio

Kuvaan piirretään monikulmainen avainalue. Napsauta tätä kuvaketta ja napsauta kuvassa monikulmion yhden sivun määräämiseksi. Siirry kohtaan, mihin haluat seuraavan sivun loppuvan ja napsauta. Toista, kunnes monikulmion kaikki sivut on piirretty. Kaksoisnapsauttamalla suljetaan monikulmio. Tämän jälkeen voi kuumaan alueeseen lisätä osoitteen ja tekstin ja sitten voi valita kehyksen, johon URL avautuu.

Kuvake

Monikulmio

Vapaamuotoinen monikulmio

Piirretään vapaamuotoinen avainalue. Napsauta tätä kuvaketta ja siirry kohtaan, mihin haluat kuuman alueen tulevan. Piirrä vetämällä vapaamuotoinen viiva joka suljetaan vapauttamalla hiiren painike. Tämän jälkeen voi kuumalle alueelle lisätä osoitteen ja tekstin ja sitten voi valita kehyksen, johon URL avautuu.

Kuvake

Vapaamuotoinen monikulmio

Muokkaa pisteitä

Muutetaan valitun kuuman alueen muotoa muokkaamalla nurkkapisteitä.

Kuvake

Muokkaa pisteitä

Siirrä pisteitä

Siirretään yksittäistä, valitun kuuman alueen kulmapistettä.

Kuvake

Siirrä pisteitä

Lisää pisteitä

Lisätään kulmapiste napsauttamalla kuuman alueen suunnitellulla ääriviivalla.

Kuvake

Lisää pisteitä

Poista pisteet

Poistetaan valittu kulmapiste.

Kuvake

Poista pisteet

Aktiivinen

Poistetaan käytöstä tai otetaan käyttöön valitun avainalueen hyperlinkki. Käyttämätön kuuma alue on läpinäkyvä.

Kuvake

Aktiivinen

Makro

Kytketään makro, joka käynnistyy, kun kuuma alue valitaan selaimessa.

Kuvake

Makro

Ominaisuudet

Valinnalla voi määritellä valitun avainalueen ominaisuuksia.

Kuvake

Ominaisuudet

Osoite

Kirjoitetaan URL, joka avautuu valittua kuumaa aluetta napsauttamalla. Jos tarkoitus on siirtyä asiakirjan ankkuripisteeseen, osoitteen tulee olla muotoa: "file:///C/asiakirjan_nimi#ankkurin_nimi".

Teksti

Kirjoitetaan teksti, joka näkyy kun hiiri on selaimessa kuuman kohdan päällä. Jos mitään tekstiä ei kirjoiteta, osoite tulee esille..

Kehys

Kirjoitetaan kohdekehyksen nimi, johon URL halutaan avata. Samalla voidaan luettelosta valita joku vakiokehysnimistä.

Kehystyyppien luettelo

Kuvanäkymä

Kuvakartta esitetään niin, että avainkohtia voi napsauttaa ja muokata.